ΕΛΛΑΔΑ

ΣτΕ: Αυξάνονται κατά 300 οι οργανικές θέσεις των ειδικών φρουρών

Ειδικός Φρουρός

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για αύξηση των οργανικών θέσεων των ειδικών φρουρών κατά 300.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του σχεδίου Διατάγματος η αύξηση των οργανικών θέσεων των ειδικών φρουρών αποσκοπεί στην «εκπλήρωση της αποστολής της ΕΛ.ΑΣ., ώστε οι νέοι ειδικοί φρουροί να διατεθούν στη μάχιμη, πεζή και εποχούμενη αστυνόμευση, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών σε περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό βαθμό εγκληματικότητας, με γνώμονα την καλύτερη ανταπόκριση της Ελληνικής Αστυνομίας στις προσδοκίες του πολίτη για αποτελεσματική αστυνόμευση».

Όπως αναφέρεται στην υπ' αριθμ. 53/2024 γνωμοδότησή του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαργαρίτα Γκορτζολίδου και εισηγήτρια η πάρεδρος Ανθή Σπανού) η αύξηση των οργανικών θέσεων, σύμφωνα με την αρμόδια οικονομική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., προκαλεί πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση ύψους 28.569.130 ευρώ για την τετραετία 2024-2028 σε βάρος των πιστώσεων των ειδικών φρουρών.

Η κάλυψη της σχετικής δαπάνης είναι νόμιμη και ορθώς συνυπογράφεται από τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης