ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Πάτμου - Η υγεία εθνικό στοίχημα

INTIME NEWS

Νέο ασθενοφόρο παραδόθηκε στο  Κέντρο Υγείας Πάτμουτο απόγευμα της Τετάρτης (29/5). 

Το νέο ασθενοφόρο έρχεται να ενισχύσει τις παροχές υγείας του νησιού, προσδίδοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών της Πάτμου. Το Κέντρο Υγείας δε, αναμένεται να αναβαθμιστεί άμεσα, ενεργειακά και λειτουργικά, καθώς έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κίνητρο η τηλεϊατρική

Για την αξία της τηλεϊατρικής, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, τόνισε ότι «το κομμάτι της τηλεϊατρικής που λειτουργεί και εδώ στην Πάτμο δίνει φοβερές δυνατότητες. Η τηλεϊατρική αποτελεί ισχυρό κίνητρο να προσελκύσει γιατρούς γιατί πολλαπλασιάζονται και τα άτομα που βλέπουν. Για παράδειγμα, νοσηλεία κατ’ οίκον σε 3.500 σημεία σε όλη τη χώρα. Άρα, οι ασθενείς δεν είναι μόνο οι κάτοικοι ενός νησιού. Είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός και έτσι αυτό είναι ισχυρό κίνητρο για να μπορέσει να προσελκύσει γιατρούς, ειδικά στα μικρά και πολύ μικρά νησιά».

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η έναρξη επισκέψεων Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) στα μικρά νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές.

Ουσιαστικά, μέσα στον Ιούνιο ξεκινούν οι κινητές ομάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι οποίες είναι ουσιαστικά μικρά βανάκια που με ένα τηλεφώνημα θα μπορεί ο πολίτης να καλεί σε κεντρική γραμμή στο Υπουργείο Υγείας, να μεταφέρεται το σήμα αμέσως στην ΚΟΜΥ και να τον επισκέπτεται στο σπίτι, με γιατρό, νοσηλευτή, ακόμα και κοινωνικό λειτουργό.

Με τον δήμαρχο Πάτμου, Νικήτα Τσαμπαλάκη, η κυρία Αγαπηδάκη συζήτησε μεταξύ άλλων, το θέμα της στέγασης των γιατρών στα νησιά.

ανακοινώνοντας παράλληλα τη δέσμευση του Δήμου Πάτμου να παραχωρήσει ακίνητο το οποίο με την ενίσχυση του υπουργείου Υγείας θα λειτουργήσει ως ιατρικές κατοικίες ούτως ώστε οι προκηρύξεις για την Πάτμο να μην είναι άγονες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης