ΕΛΛΑΔΑ

Σαββατοκύριακο με καύσωνα: Ραντεβού στις παραλίες με «θερμή εισβολή» έως και 37 βαθμούς

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Με 35άρια αλλά και 37άρια μας υποδέχεται το καλοκαίρι με τον Ιούνιο να μας επιφυλάσσει μίνι καύσωνα με το «καλημέρα», αν και μέχρι τότε, μέχρι και την Παρασκευή δηλαδή, δε θα πρέπει να μας ξαφνιάσουν οι ξαφνικές μπόρες. 

«Καιρός για μπάνια» λέει ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του:

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, η θερμή εισβολή στη χώρα μας είναι προ των πυλών, με τη θερμοκρασία να αγγίζει μέχρι και τους 37 βαθμούς από την ερχόμενη εβδομάδα, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Γράφει αναλυτικά σε ανάρτηση στα soxial media:

«Μέχρι και την Παρασκευή θα σημειωθεί ηλιοφάνεια ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα υπάρχουν νεφώσεις με μπόρες και καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά. Αστάθεια μάλιστα θα σημειωθεί στα κεντρικά και τα βόρεια.
Αυτό σημαίνει ότι ενώ μέχρι την 31η Μαΐου θα εκδηλώνονται - κατά διαστήματα - μεσημεριανές - απογευματινές μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά ηπειρωτικά (και τοπικά και σε πεδινές περιοχές), από το Σάββατο 1 Ιουνίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει σιγά σιγά να ανεβαίνει η θερμοκρασία, κάτι το οποίο θα γίνει περισσότερο αισθητό ειδικά από την Κυριακή 2 Ιουνίου».

Η ερχόμενη εβδομάδα μας επιφυλάσσει πολύ θερμές μέρες:

35 με 36 βαθμούς «βλέπει»
για το σαββατοκύριακο ο Σάκης Αρναούτογλου

Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου υποστηρίζει πως «μετά τις 30 Μαίου περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια και η χώρα εισέρχεται σε φάση σταδιακής και κατά τόπους αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας.
Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για να υπολογίστε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας καθώς αυτή θα διαφέρει από τόπο σε τόπο!»

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης