ΕΛΛΑΔΑ

Στην λίστα των κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως το ΑΠΘ – Τα επιστημονικά πεδία που διακρίνεται

Στην λίστα των κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως το ΑΠΘ – Τα επιστημονικά πεδία που διακρίνεται

Το κτήριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

INTIME

Στην λίστα των κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως κατατάσσεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την έκθεση της QS World University Rankings by Subject για το έτος 2024.

Η εν λόγω έκθεση κατατάσσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ανά επιστημονικό πεδίο και βάση αυτού το ΑΠΘ διακρίνεται κυρίως σε δύο κατατάσσοντας το μέσα στα πρώτα 100 καταλαμβάνονται μάλιστα την 31η θέση.

Αναλυτικότερα τα δυο επιστημονικά πεδία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου είναι των Κλασικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας (Classics & Ancient History) καθώς και της Αρχαιολογίας.

Σε επτά επιστημονικά πεδία, το ΑΠΘ κατατάσσεται μεταξύ των 200 κορυφαίων (Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Γεωπονία-Δασολογία, Φαρμακευτική, Γεωλογία-Γεωφυσική).

Επίσης, σε 15 επιστημονικά πεδία το ΑΠΘ κατατάσσεται στις πρώτες 300 θέσεις παγκοσμίως και είναι πρώτο μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων.

Επιπλέον, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, υπήρξε άνοδος σε εννέα επιστημονικά πεδία ενώ το ΑΠΘ συμμετέχει με πέντε νέα επιστημονικά πεδία στην κατάταξη (Linguistics, Earth & Marine Sciences, Geology, Geophysics, Sociology).

Σύμφωνα με την QS το κορυφαίο ευρύ επιστημονικό πεδίο του ΑΠΘ, για το έτος 2024, αναδείχθηκε το «Engineering & Technology» το οποίο κατέλαβε τη θέση 229 παγκοσμίως.

«Η δυναμική πορεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στις διεθνείς κατατάξεις αναδεικνύει τη διεθνή απήχηση και αναγνωρισιμότητα του ιδρύματος αλλά και το εξαιρετικό ερευνητικό και ποιοτικό διδακτικό έργο που παράγεται μέσα στο πανεπιστήμιο ενώ επιβραβεύει και ενθαρρύνει τις προσπάθειες της ακαδημαϊκής κοινότητάς του» δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ