ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα κοκαΐνης στον Πειραιά: Ο Έλληνας «Pablo», ο Αλβανός «βαρόνος» και ο ρόλος του αστυνομικού

Κύκλωμα κοκαΐνης στον Πειραιά: Ο Έλληνας «Pablo», ο Αλβανός «βαρόνος» και ο ρόλος του αστυνομικού

Όσα κατασχέθηκαν από το κοντέινερ με τα 210 κιλά κοκαΐνη

ΕΛ.ΑΣ.

Οι Αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν το μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών, μετά τον εντοπισμό των φορτίων κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι του Πειραιά, χάρη σε μυστικό αστυνομικό που είχε καταφέρει να διεισδύσει στο κύκλωμα, δίχως κανένας να καταλάβει το παραμικρό, καθώς ο ίδιος ενημέρωνε την ΕΛ.ΑΣ. για κάθε κίνηση των εμπόρων.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποιώντας πληροφορίες και σε συνεργασία με το γραφείο DEA της Αμερικάνικης Πρεσβείας, έφτασαν στην εξάρθρωση ενός δαιδαλώδους και παγκοσμίου βεληνεκούς κύκλωμα που πουλούσε θάνατο με κέρδη που υπερέβαιναν τα 5.000.000 ευρώ.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, το κύκλωμα βρισκόταν υπό παρακολούθηση εκ των έσω. «Χρησιμοποιήθηκε ανακριτική διείσδυση όπως σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις με απόλυτη επιτυχία εδώ για την πολύ μεγάλη ποσότητα των 210 κιλών» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ο ρόλος του μυστικού πράκτορα ήταν καταλυτικός, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για το στίγμα του φορτίου και τη σύλληψη των ναρκέμπορων την περασμένη Πέμπτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Έλληνας «Pablo» του καρτέλ

Ο κατηγορούμενος Έλληνας με το προσωνύμιο «Pablo», ήταν τα «μάτια» του εν λόγω καρτέλ στη Λατινική Αμερική όπου και είχε αναπτύξει… πλούσια δράση αφού είχε συλληφθεί να κάνει εμπόριο όπλων. Ο 64χρονος είχε συλληφθεί στον Παναμά τον Αύγουστο του 2012 για προσπάθεια υποστήριξης «ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Επίσης, το 2014 ο «Pablo» είχε εκδοθεί στις ΗΠΑ και είχε δικαστεί για απόπειρα παροχής υλικής υποστήριξης στις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Τότε σε συναντήσεις με μυστικό αστυνομικό της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, είχε προσφερθεί να παράσχει από τουφέκια και πυρομαχικά μέχρι και πυραύλους εδάφους – αέρος.

Ο ρόλος του Αλβανού «βαρόνου» και ο πολυτελής βίος

Ο φερόμενος ως «αρχηγός» είχε αρχίσει να απασχολεί τις ελληνικές Αρχές ήδη από το 2017 όταν κατηγορήθηκε από το Σ.Δ.Ο.Ε., χωρίς να συλληφθεί, ότι χρηματοδοτούσε στη Νέα Πέραμο ένα εργαστήριο παραγωγής χαπιών Κάπταγκον ή αλλιώς του ναρκωτικού των τζιχαντιστών.

Παράλληλα, είχε απασχολήσει και τις Αρχές της Τουρκίας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2009 στο Φατίχ της Κωνσταντινούπολης με 10 κιλά ηρωίνης και 3 κιλά μαριχουάνα.

Η δραστηριότητά του στην Τουρκία επεκτάθηκε, καθώς το 2009 συνελήφθη ο κουνιάδος του με 22 κιλά ηρωίνης, σε απόπειρα διακίνησης στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια που απέφευγε της σύλληψης από τις Ελληνικές Αρχές, ζούσε έναν πολυτελή βίο αναρτώντας συνεχώς στο προφίλ του στο facebook, βίντεο από αθηναϊκά νυχτερινά κέντρα όπου εμφανίζονται γνωστοί καλλιτέχνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ