ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννόπουλος: Βροχές σε πολλές περιοχές - Σύντομο διάλειμμα με βελτίωση και νέα επιδείνωση

Συννεφιασμένος ουρανός (φωτογραφία αρχείου)

INTIME NEWS / ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής (26/5) σε μεγάλο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, με τον καιρό να παρουσιάζει βελτίωση από την Δευτέρα (26/5).

Το βροχερό σκηνικό θα συνοδεύσει και η πτώση της θερμοκρασίας. Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Δευτέρα και την Τρίτη, θα ακολουθήσει νέα επιδείνωση από τα μέσα της εβδομάδας.

Πού θα βρέξει την Κυριακή (26/5)

Στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο, πριν το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα υποχωρήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές βροχές το πρωί και αυξημένες νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα ανατολικά φτάνοντας μέχρι και τα έξι μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 18 έως τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τις μεσημβρινές ώρες πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης