ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Προφυλακιστέος ο 50χρονος για τη δολοφονία της 40χρονης

Μενίδι: Προφυλακιστέος ο 50χρονος για τη δολοφονία της 40χρονης

Το σημείο της δολοφονίας της 40χρονης στο Μενίδι

INTIME NEWS

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 28η τακτική ανακρίτρια Αθηνών ο 50χρονος, ο οποίος δολοφόνησε με πολλαπλές μαχαιριές την εν διαστάσει σύζυγό του στο Μενίδι

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ομολόγησε όπως και προανακριτικά το έγκλημα και δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του.

Είχε εμμονή με την πρώην σύζυγό του

Όπως μάλιστα ανέφερε στην επίσημη κατάθεσή του ο δράστης, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εμμονή του αν η πρώην σύζυγός του είχε ξαναφτιάξει τη ζωή της και μάλιστα απαιτούσε λίγο πριν τη δολοφονία να πάει στο σπίτι της για να «ελέγξει» ποιος ήταν στο διαμέρισμα.

«Δεν άντεχα να βλέπω τον φίλο της. Οδηγούσε το αυτοκίνητό μου, εγώ έκανα δύο δουλειές», είπε μεταξύ άλλων ο δράστης.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών βρήκαν μπροστά τους ένα άτομο χωρίς στιγμή να ζητήσει συγχώρεση να περιγράφει πως έφυγε το πρωί από το σπίτι, πέταξε τα σκουπίδια σε έναν κάδο και όπως ακριβώς τα είχε σχεδιάσει έστησε καρτέρι και σκότωσε την 40χρονη γυναίκα.

«Το σκέφτηκα πολύ καλά και το αποφάσισα από το προηγούμενο βράδυ. Ήξερα τι ώρα πηγαίνει στο κατάστημα που δουλεύει και χωρίς να χάσω χρόνο πήρα ένα μαχαίρι από το σπίτι και πήγα στο σημείο από το οποίο ήξερα ότι θα περνούσε για να πάει στη δουλειά της. Μόλις είδα ότι φθάνει, την πλησίασα και άρχισα να τη μαχαιρώνω μέχρι που έπεσε νεκρή. Μετά έφυγα από εκεί με τα πόδια πήγα για δύο ώρες να κοιμηθώ σε ένα ξενοδοχείο και όταν έφυγα από εκεί έψαξα να βρω αλκοόλ ήπια, και άρχισα να περιπλανιέμαι μέσα στους δρόμους».

«Γνώριζε για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου»

Πάντως, οι αστυνομικοί τον άκουσαν για πολύ ώρα να αναφέρεται στο πώς σχεδίασε τη δολοφονία, ενώ τον ρώτησαν για το πού είναι το κινητό του τηλέφωνο και γιατί δεν το είχε μαζί του κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Εκείνος τους είπε ότι μετά τη δολοφονία κάπου το πέταξε.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι αυτό το έκανε καθώς γνώριζε ότι από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου θα μπορούσε να εντοπιστεί πού βρίσκεται και να συλληφθεί και γι' αυτό τον λόγο φρόντισε να μην το έχει πάνω του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ