ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο που συνδέεται με τα γεύματα που δηλητηρίασαν μαθητές

Λαμία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο που συνδέεται με τα γεύματα που δηλητηρίασαν μαθητές

Καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά το εργοστάσιο που παρείχεε τα σχολικά γεύματα που δηλητηρίασαν δεκάδες μαθητές Δημοτικού στη Λαμία

Eurokinissi

 Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη το εργοστάσιο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου στην ΒΙ.ΠΕ Λαμίας και το οποίο είχε συνδεθεί πριν από μερικές ημέρες με τα γεύματα που προκάλεσαν την δηλητηρίαση μαθητών σχολείου.

Η φωτιά στο εργοστάσιο το όνομα του οποίου συνδέεται με τα γεύματα που δόθηκαν προ ημερών σε μαθητές σχολείου και είχαν υποστεί δηλητηρίαση, ξέσπασε από άγνωστες συνθήκες αργά χθες το βράδυ, με την δύναμη της πυροσβεστικής να σπεύδει στο σημείο με ισχυρές δυνάμεις.

Παρά την τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με συνολικά 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο και 40 πυροσβέστες, αλλά και υδροφόρες του Δήμου Λαμιέων, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρισκόντουσαν στον περιβάλλοντα χώρο.

Σύμφωνα με το Lamia report, δεν υπήρχαν εργαζόμενοι εκείνη την ώρα στην επιχείρηση και δεν κινδύνευσε άνθρωπος. Σημειώθηκαν μάλιστα και εκρήξεις από τα υλικά που υπήρχαν στο εσωτερικό.

Πρόκειται για το εργοστάσιο «Γιαννίτσης» στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας με την καταστροφή να είναι ολοκληρωτική στη μεγάλη επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω εργοστάσιο είχε ετοιμάσει πριν από δυο ημέρες τα σχολικά γεύματα από τα οποία προκλήθηκε μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές σχολείων της περιοχής.

Για το συμβάν έχει ξεκινήσει έρευνα από την εισαγγελία Λαμίας μετά τα περιστατικά δηλητηρίασης μαθητών σε σχολείο. Οι καταγγελίες στην αστυνομία έχουν φτάσει τις 26, ενώ τα συμπτώματα δηλητηρίασης εμφανίστηκαν σε 63 μαθητές σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία με εμετούς, διάρροια και έντονους πόνους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ