ΕΛΛΑΔΑ

Folli Follie: Την ενοχή του Δημήτρη και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου ζήτησε η εισαγγελέας

Folli Follie: Την ενοχή του Δημήτρη και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου ζήτησε η εισαγγελέας

Το λογότυπο της Folli Follie

INTIME

Ολοκληρώθηκε η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας  Αικατερίνης Ρούμπη στη δίκη της Folli Follie.

Αναλυτικά, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του ιδρυτή της εταιρείας, Δημήτρη Κουτσολιούτσου και του γιου του Τζώρτζη, καθώς και δυο ακόμη στενών συνεργατών τους. Αντίθετα, πρότεινε την πλήρη απαλλαγή της συζύγου του ιδρυτή Καίτης Κουτσολιούτσου και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων της υπόθεσης.

Ακόμη ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης, τα οποία και αποτελούσαν τον «πυρήνα» του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο πρότεινε καταδίκη για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, χειραγώγηση αγοράς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, όχι όμως κατ’ επάγγελμα όπως ήταν στο κατηγορητήριο. Για τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για χειραγώγηση αγοράς και νομιμοποίηση εσόδων (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) όχι κατ’ επάγγελμα.

Τέλος, για την κατηγορούμενη που ήταν στενή συνεργάτιδα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου πρότεινε να κηρυχθεί ενοχή για συνέργεια στη χειραγώγησης αγοράς και στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, ενώ για το μεγαλόστελεχος της εταιρείας στην Ασία Ιωάννη Μπεγιέτη ζήτησε να καταδικαστεί για πλαστογραφία και συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 29 Μαΐου 2024, οπότε και η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υποστήριξης κατηγορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ