ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις για το νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Έφερε προθανάτια σημάδια στον λαιμό

Νέες αποκαλύψεις για το νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Έφερε προθανάτια σημάδια στον λαιμό

Μεταγωγή στα δικαστήρια της Ευελπίδων της 24χρονης μητέρας του βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό σε χωματερή στη Βραυρώνα

INTIME NEWS/ ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την τραγική υπόθεση του βρέφους, το οποίο πέταξαν οι γονείς του στα σκουπίδια, στην περιοχή της Βραυρώνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega το βρέφος «το οποίο γεννήθηκε ζωντανό και δεν έιχε κάποια περοβλήματα υγείας, συνεπώς θα μπορούσε να ζήσει, πολυ πιθανόν να πετάχθηκε ζωντανό στον κάδο, ενώ είχε προθανάτια αλλά και μεταθανάτια χτυπήματα. Τα προθανάτια χτυπήματα στο έμβρυο εντοπίζονται στην περιοχή του κεφαλιού αλλά και του λαιμού, πιθανόν από προσπάθεια στραγγαλισμού, αυτό θα το δείξει η ιστολογική σύντομα. Τα μεταθανάτια χτυπήματα είναι στο κεφάλι, πιθανόν από τις προσπάθεις σύνθλιψης στον κάδο».

Αρνούνται τα πάντα οι γονείς

Στο μεταξύ και δυο γονείς από το Νεπάλ κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά την απολογία τους καθώς κατηγορούνται ότι σκότωσαν το νεογέννητο βρέφος τους και το πέταξαν σε κάδο σκουπιδιών. Και οι δυο στις απολογίες τους φέρονται να αρνήθηκαν πως το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και το σκότωσαν στη συνέχεια.

Οι δύο γονείς οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια και απολογήθηκαν στην ανακρίτρια τη υπόθεσης, για την κατηγορία της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας από κοινού, αρνούμενοι ότι το μωρό γεννήθηκε ζωντανό και ότι ο θάνατός του οφείλεται σε δική τους ενέργεια.

Και οι δύο δήλωσαν πως είναι λυπημένοι για ό,τι συνέβη και ανέφεραν πως όχι μόνο δεν είχαν πρόθεση να βλάψουν το μωρό, αλλά είχαν αποφασίσει και τα ονόματα που θα του έδιναν αν ήταν αγόρι ή κορίτσι.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν τους δύο γονείς προφυλακιστέους.

Η μητέρα, 24 ετών, φαίνεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού πως γέννησε το παιδί σε ξενοδοχείο που εργαζόταν και ότι αμέσως μετά τον τοκετό έχασε τις αισθήσεις της. «Εάν δεν το θέλαμε το μωρό θα είχαμε επιλέξει άλλον τρόπο, δηλαδή θα είχαμε προβεί σε νόμιμη έκτρωση. Οταν το γέννησα λιποθύμησα και όταν συνήλθα, δεν το άκουσα να κλαίει, ούτε να αναπνέει, δεν είχε σφυγμό» φέρεται να υποστήριξε η 24χρονη.

Όπως φέρεται να υποστηρίζει, όταν συνήλθε διαπίστωσε πως το νεογνό δεν είχε σημάδια ζωής. Η μητέρα είπε πως το είδε μελανιασμένο, χωρίς σφυγμό. Έτσι, σύμφωνα με την εξιστόρηση που έκανε στην ανακρίτρια, πανικοβλήθηκε και μέσα στην σύγχυση της αποφάσισε να το πετάξει και το έβαλε σε μία σακούλα σκουπιδιών. Η 24χρονη λέγοντας στην Ανακρίτρια πως αναγνωρίζει το λάθος της για το οποίο λυπάται πάρα πολύ, ζήτησε να μην κριθεί προφυλακιστέα ώστε να μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει και να στέλνει χρήματα στην πατρίδα της καθώς εκεί μεγαλώνουν οι γονείς της την ανήικη κόρη της.

Ο πατέρας, 23 ετών, φέρεται να είπε στην απολογία του ότι δεν ήταν παρών όταν γεννήθηκε το μωρό. Είπε επίσης, παρά την προανακριτική του κατάθεση, πως πήγε τη σακούλα στον κάδο απορριμάτων χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο της σακούλας. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, έμαθε τι είχε συμβεί, όταν του μίλησε η σύζυγός του μέσα στο ταξί που πήγαιναν για να λάβουν πρώτες βοήθειες για τη λεχώνα στο νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ