ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Στον Συνήγορο του Πολίτη το πόρισμα της ΕΔΕ για την Κυριακή

Άγιοι Ανάργυροι: Στον Συνήγορο του Πολίτη το πόρισμα της ΕΔΕ για την Κυριακή

Συνήγορος του Πολίτη

IN TIME / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στα χέρια του Συνηγόρου του Πολίτη βρίσκεται πια το πόρισμα της ΕΔΕ που έγινε και καταλογίζει βαριές ευθύνες στους αστυνομικούς του ΑΤ Αγίων Αναργύρων και τα λάθη που έκαναν και οδήγησαν στην δολοφονία της 28χρονης κοπέλας έξω από το Τμήμα.

Για να εξασφαλιστεί ότι έγιναν όλα με κάθε νόμιμη διαδικασία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει στη διάθεσή του το πόρισμα και μάλιστα μπορεί να ελέγξει και να παρέμβει και να ζητήσει και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια σε σχέση με την διερεύνηση των ευθυνών των αστυνομικών.

Η ανεξάρτητη Αρχή θα ερευνήσει με λεπτομέρειες όλο το πόρισμα, τις καταθέσεις, τα στοιχεία, τα υπομνήματα των αστυνομικών καθώς επίσης και τις ανώτατες ποινές που τους έχουν επιβληθεί σε τουλάχιστον δύο από αυτούς και θα έχει πλήρη γνώση πώς διεξήχθη η ΕΔΕ και πως ελήφθησαν οι αποφάσεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή (17/5) ή το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. που διερευνά ποινικές ευθύνες και η προκαταρκτική θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα ο οποίος και θα αποφασίσει αν και για ποια αδικήματα θα πρέπει να κληθούν ως ύποπτοι αστυνομικοί που είχαν εμπλοκή με το περιστατικό της δολοφονίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ