ΕΛΛΑΔΑ

Άρειος Πάγος: Δεν αφέθηκε ελεύθερος ο πολίτης για τον οποίο παρενέβη η Κωνσταντοπούλου στον Βόλο

Άρειος Πάγος: Δεν αφέθηκε ελεύθερος ο πολίτης για τον οποίο παρενέβη η Κωνσταντοπούλου στον Βόλο

Ο Άρειος Πάγος

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

«Ουδέποτε οποιοσδήποτε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, να αφεθεί ελεύθερος πολίτης, που είχε κρατηθεί, με απόφαση Προέδρου Δικαστηρίου του Βόλου» ξεκαθάρισε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με αφορμή νέο επεισόδιο που σημειώθηκε στα δικαστήρια του Βόλου, όπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκπροσωπούσε δύο πολίτες.

Διαβεβαιώνει, δε, σε ανακοίνωσή της ότι όλα τα Δικαστήρια της χώρας εφαρμόζουν, πιστά, το νόμο, ανεξάρτητα από την ιδιότητα των διαδίκων ή των Δικηγόρων τους, όπως έγινε και στην προκειμένη περίπτωση από τις Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές του Βόλου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κυρίως του ηλεκτρονικού Τύπου του Νομού Μαγνησίας, το επεισόδιο σημειώθηκε στα δικαστήρια, όπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκπροσωπούσε δύο πολίτες (μέλη της Κίνησης Πολιτών για το Νερό), οι οποίοι είχαν μηνυθεί από τη Δημοτική Αρχή για παράνομη βία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στον Βόλο το 2017, με θέμα τον βιολογικό καθαρισμό.

Στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης, η πρόεδρος της έδρας έδωσε εντολή να κρατηθεί ένας άνδρας από το κοινό του δικαστηρίου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προβολής του βιντεοληπτικού υλικού πλησίαζε την έδρα εξαπολύοντας πυρά για τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων.

Στο άκουσμα της εντολής η κυρία Κωνσταντοπούλου και ενώ η πρόεδρος της έδρας αποχωρούσε από την αίθουσα και πήγαινε προς το γραφείο της μπήκε μπροστά της, μη επιτρέποντάς τη διέλευσή της.

Αστυνομικοί που ήταν στο δικαστήριο άνοιγαν δρόμο για να περάσει η εισαγγελέας, ενώ η κυρία Κωνσταντοπούλου της έλεγε ότι δεν συμφωνεί με την εντολή που έδωσε.

Όταν προσπάθησαν να απομακρύνουν την κ. Κωνσταντοπούλου εκείνη τους φώναζε «μην με ακουμπάτε, αυτό που κάνετε είναι παράνομο».

Τελικά, η δίκη διεκόπη για τις 16 Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ