ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Εντυπωσίασε ντόπιους και τουρίστες ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο

Χίος: Εντυπωσίασε ντόπιους και τουρίστες ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο

Ρουκετοπόλεμος στη Χίο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

EUROKINISSI

Η νύκτα έγινε μέρα στο Βροντάδο της Χίου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (4/5) όπου όπως κάθε χρόνο το αναστάσιμο μήνυμα μεταφέρθηκε μέσα από το ρουκετοπόλεμο που έχει γίνει γνωστός σε όλον τον κόσμο. 

Ο αριθμός ρουκετών, όπως αναφέρει το politischios.gr και φέτος ήταν μειωμένος- στο πλαίσιο του αυτοπεριορισμού των συνεργείων- κάτι άλλωστε που αποτελούσε και το βασικό ζητούμενο των θιγομένων κατοίκων.

Μετά τις 8 το βράδυ, αφού προηγήθηκε το στήσιμο των ρουκετοσυρτών, τα συνεργεία πραγματοποίησαν δοκιμαστικές ρίψεις προς τα καμπαναριά των ενοριών αλλά και για να διαπιστωθεί ότι οι βολές δεν θα χτυπήσουν τα σπίτια που βρίσκονται στην ενδιάμεση ζώνη.

Μόλις οι καμπάνες σήμαναν 11 το βράδυ, οι πρώτες μαζικές ρίψεις έκαναν τη νύχτα μέρα ενώ μία ώρα αργότερα οι ρουκέτες μαζί με εκατοντάδες πυροτεχνήματα μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δύο παύσεις ρίψεων, η μία στις 22:45 για να προσέλθουν με ασφάλεια οι πιστοί στις ενορίες και άλλη μία μετά τις 12 τα μεσάνυχτα για να αποχωρήσουν οι πιστοί.

Να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά τα μέτρα ασφαλείας ήταν ενισχυμένα, με τον Δήμο να μοιράζει φορητούς πυροσβεστήρες και να τοποθετεί επιπλέον βρύσες περιμετρικά των εκκλησιών ενώ προχώρησε στην καθολική αντικατάσταση των συρμάτων που τοποθετούνται κάθε χρόνο για την προστασία σπιτιών και ενοριών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ