ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτομαγιά: Στάση εργασίας την Τετάρτη στα λεωφορεία - Απεργία σε μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ και τρένα

Πρωτομαγιά: Στάση εργασίας την Τετάρτη στα λεωφορεία - Απεργία σε μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ και τρένα

Λεωφορεία στην Αθήνα

EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

Με στάση εργασίας θα συμμετέχουν στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς οι οδηγοί αστικών λεωφορείων στην Αθήνα. 

Ειδικότερα, τα Λεωφορεία την Μεγάλη Τετάρτη θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00, όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται μετά τις 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 20:00 ή νωρίτερα. Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις αστικές γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

«Χειρόφρενο» στα μέσα σταθερής τροχιάς και τα τρένα

«Χειρόφρενο» τραβούν την Πρωτομαγιά και οι οδηγοί του μετρό, των τρένων, του τραμ και του ηλεκτρικού, καθώς οι εργαζόμενοι οδηγοί ανακοίνωσαν πως θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ.

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς αποδίδει τιμή στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο Σικάγο, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αναφέρονται στα αιτήματα του κλάδου.

Μεταξύ άλλων, ζητούν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα και αναβάθμιση του τροχαίου υλικού, αλλά και απόδοση δικαιοσύνης για το δυστύχημα στα Τέμπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ