Ηλεκτρονικούς υπολογιστές δώρισε το Εφετείο της Αθήνας σε σχολεία της περιφέρειας
Σε μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού από την πλευρά της δικαιοσύνης, το Τριμελές Συμβούλιο Διεύθυνσης του Εφετείου της Αθήνας προχώρησε στην δωρεά εννέα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε σχολεία της Περιφέρειας, με στόχο την ενίσχυση της διδασκαλίας του μαθήματος της Πληροφορικής.
Η κίνηση αυτή ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Τμήματος Πληροφορικής του Εφετείου της Αθήνας και ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία των δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών υπαλλήλων. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές στα εξής σχολεία :
1) Πελετά Δήμου Νότιας Κυνουρίας της ΠΕ Αρκαδίας, 2) Ελάτης Δήμου Πύλης της ΠΕ Τρικάλων, 3) Κιμώλου Κυκλάδων, 4) Λειψών Δωδεκανήσου, 5) Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) ΑΜΕΑ της Θήβας της ΠΕ Βοιωτίας, 6) Νιάτων Δήμου Ευρώτα της ΠΕ Λακωνίας, 7) Φάρο Τυφλών Ελλάδας και 8) Ορεινής Ηλείας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας της ΠΕ Ηλείας.
Οι εννέα υπολογιστές αγοράστηκαν κατόπιν προσφορών των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων του Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να ενισχύσει την διδασκαλία των μαθητριών και μαθητών της χώρας στο μάθημα της Πληροφορικής.
Ανάλογες δράσεις του Εφετείου Αθηνών θα συνεχιστούν με γνώμονα τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Σχολείων της χώρας, ώστε να συμβάλει στην αξιοποίηση των υπολογιστών στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άνω Λιόσια: Σφαίρα εντοπίστηκε σε προαύλιο χώρο σχολείου
Βullying σε σχολείο στην Πέλλα: Μαθητές έσβησαν τσιγάρο στο μάγουλο 14χρονου
Για πρώτη φορά έπειτα από 50 και πλέον χρόνια οι ΗΠΑ κατέγραψαν το 2025 αρνητική καθαρή μετανάστευση
17:47
Λύκος περπατάει ανάμεσα σε σπίτια στο Χαϊδάρι: Οδηγίες του Δήμου προς τους πολίτες(vid)
17:37
Επιτεύχθηκε συμφωνία για τη σύνθεση της 15μελούς επιτροπής τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας
17:26
Εξαφάνιση 16χρονης: Μαθητές την προσέγγισαν στου Ζωγράφου - «Της μιλήσαμε, αλλά εκείνη έφυγε» (vid)
17:14