Εύβοια: Εικόνες από τη διάσωση τραυματισμένου ορειβάτη στη Δίρφυ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για έναν 38χρονο που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ανάβασής του στη Δίρφυ στην Ευβοια, το πρωί του Σαββάτου (30/12).
Οι διασώστες, αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, παρέδωσαν τον 38/χρονο τραυματία με ασφάλεια στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που τον μετέφερε σε ασθενοφόρο για τη διακομιδή του σε Νοσοκομείο των Αθηνών.
Για τη διάσωσή του είχε σημάνει συναγερμός από το πρωί στο «112», σύμφωνα με όσα αναφέρει το lamiareport.gr. Ο άτυχος άνδρας είχε γλιστρήσει από τον πάγο και το χιόνι και είχε βρεθεί σε απότομη πλαγιά έχοντας ανοιχτό κάταγμα κάτω από το γόνατό του.
Για την διάσωσή του επιχείρησαν έξι άνδρες από την Π.Υ. Χαλκίδας με επικεφαλής τον ΔΙΠΥΝ Εύβοιας Πύραρχο Κωνσταντίνο Ψαρρό, μαζί με εθελοντές της Ορειβατικής Ομάδας της περιοχής, ενώ ζητήθηκε συνδρομή από την ειδική σε ανάλογες διασώσεις ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ που έσπευσε από τη Λαμία με 7 άνδρες.
Ο απεγκλωβισμός του από το σημείο ήταν εξαιρετικά δύσκολος λόγω του δύσβατου του σημείου και της κατάστασης του τραυματισμού του και για αυτό ειδοποιήθηκε ελικόπτερο, ενώ κοντά του να σημειωθεί ότι είχε σπεύσει και ο αδερφός του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιταλία: Το πλοίο Ocean Viking διέσωσε 244 μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης

Πάτρα: Αστυνομικοί μετέφεραν στο νοσοκομείο 20 μηνών παιδί ελλείψει ασθενοφόρου
.jpg?t=TPrA6-CPGfU2fVay_bdUpQ)
Σήμερα η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Ιωάννη
08:40
Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου «Επί Σκηνής»: «Δεν γράφω σενάρια για να αρέσουν στον κόσμο»
08:30
Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου «Επί σκηνής»: «Δεν γράφω σενάρια για να αρέσουν στον κόσμο»
08:25
Ελλείψεις προσωπικού: Σε ποιες θέσεις ψάχνουν εργαζομένους οι μικρές επιχειρήσεις
08:23