Γιορτές με covid: 45% αύξηση κρουσμάτων - O στρεπτόκοκκος δεν απειλεί εάν αντιμετωπιστεί άμεσα
Ανανεώθηκε:

Γιορτές με αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού: Ηταν αναμενόμενο λέει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη προσθέτοντας σχετικά με την έξαρση των ιώσεων, ότι «προλαβαίνουμε ακόμα να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης, μέχρι τέλος Φλεβάρη».
«Να πάνε όλοι να διασκεδάσουν, αλλά κι ένα αντισηπτικό δεν είναι κακό να έχουμε μαζί μας», πρόσθεσε η κ. Παγώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ για τη νέα παραλλαγή της Όμικρον, που έχει ξεκινήσει από Κίνα, Ινδία, Μεγάλη Βρετανία και Αμερική.
Εδώ έχουμε 101 περίπου περιστατικά και ευτυχώς δεν πιάνει το κατώτερο αναπνευστικό που οδηγεί σε αυξημένες νοσηλείες, πρόσθεσε.
Στρεπτόκοκκος
Αν ξεκινήσει άμεσα θεραπεία για στρεπτόκοκκο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Άρα μια μητέρα που βλέπει τα πρώτα συμπτώματα στο παιδί, δεν χρειάζεται να τρέξει στο νοσοκομείο, αλλά να απευθυνθεί στον παιδίατρο για να δοθεί η κατάλληλη αντιβίωση, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.
Χαρακτήρισε τραγικό να υπάρχει και έβδομος θάνατος παιδιού από στρεπτόκοκο, ωστόσο τόνισε ότι ήταν με υψηλό πυρετό και χωρίς θεραπεία για τέσσερις ημέρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς θα προστατευτούμε από λοιμώξεις στις γιορτές - Οι κανόνες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Τι γνωρίζουμε για την νέα παραλλαγή του κορωνοϊού JN.1 - Εξηγεί η επιδημιολόγος Ψαλτοπούλου

ΕΟΔΥ: Αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα covid - 44 θάνατοι και 54 ασθενείς διασωληνωμένοι

Θεσσαλονίκη: Έξι καινούρια αστικά λεωφορεία στη γραμμή 16 του ΟΑΣΘ
19:33
Ένοπλες Δυνάμεις: Αυξήσεις μισθών, στεγαστικό και περίθαλψη στην «Ατζεντα 2030» - Παραδείγματα
19:26
Ατάκα «φωτιά» από Ζελένσκι για τα αμερικανικά δάνεια - Παρέλαβε τη νέα πρόταση για τα ορυκτά
19:17
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα για το νέο επίδομα ανεργίας
19:12