ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα των 25 φανατικών στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ - Ποιοι αρνήθηκαν να δώσουν DNA και αποτυπώματα

Η ομάδα των 25 φανατικών στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ - Ποιοι αρνήθηκαν να δώσουν DNA και αποτυπώματα
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σε μια ομάδα 20 έως 25 ατόμων φανατικών χούλιγκανς που βρίσκονταν σε ένα συγκεκριμένο σημείο στην κερκίδα του κλειστού γηπέδου στο Ρέντη όπου γινόταν ο αγώνας Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο βόλεϊ, έχουν επικεντρωθεί οι αξιωματικοί της αθλητικής βίας καθώς οι εκτιμήσεις τους καταλήγουν ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι και το άτομο που πέταξε τη φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικό που χαροπαλεύει στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Από την ανάλυση των βίντεο της κρατικής τηλεόρασης που μετέδιδε τον αγώνα οι αξιωματικοί εντοπίζουν συνεχώς φανατικούς χούλιγκανς οι οποίοι είτε έχουν συλληφθεί είτε έχουν προσαχθεί στο παρελθόν για επεισόδια ενώ ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και άτομα τα οποία χθες αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και DNA.
Κάποιοι από αυτούς αρνήθηκαν να δώσουν και δείγμα από τα χέρια τους για την ανίχνευση πυρίτιδας.

Και τα 424 άτομα που είχαν μεταφερθεί χθες στο μεταγωγών για να γίνει η διαδικασία εξακρίβωσης και λήψης αποτυπωμάτων αφέθησαν ελεύθεροι εκτός από έναν αλλοδαπό ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε σε βάρος του, καταδικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές μέσω των μαρτυρικών καταθέσεων για τα ρούχα που φορούσε η ομάδα που επιτέθηκε στη διμοιρία προσπαθούν να τα ταυτοποιήσουν με τα ρούχα που φαίνεται τα άτομα να φορούν όταν βρίσκονται στην κερκίδα των φανατικών χούλιγκανς ενώ ταυτόχρονα έχουν βάλει στο μικροσκόπιο και τα μισοκαμμένα ρούχα που βρήκαν στο γήπεδο οι αστυνικοί μετά την προσπάθεια κάποιων να εξαφανίσουν στοιχεία.

Οι αστυνομικοί θα ενημερώσουν την εισαγγελέα πο εποπτευει τις έρευνες για το ποια ήταν τα πρόσωπα που αρνήθηκαν να δώσουν DNA και αποτυπώματα και είναι πια στο χέρι της δικαστικού λειτουργού το πως θα χειριστεί το κιμμάτι αυτό.

Την ίδια ώρα το μοναδικό βίντεο που έχουν στα χέρια τους είναι από μια εξωτερική κάμερα του γηπέδου που προσπαθούν οι Αρχές να το αξιοποιήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ