Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος στη Θεσσαλονίκη: 18.000 δρομείς από 61 χώρες και 5 ηπείρους
Με περισσότερους από 18.000 δρομείς συνολικά, από 61 χώρες και 5 ηπείρους, ολοκληρώθηκε απόψε (21/10) ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης.
Ο αγώνας των 21.1 χιλιομέτρων, ο οποίος είχε αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας της πόλης και τερματισμό το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, είχε νικητή, με χρόνο 1:06:09 , τον Μαροκινό Μοχάμεντ Σαμπούντ. Επίτευγμα, που όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές, αποτελεί ρεκόρ για τη διαδρομή. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Γιώργος Ιατρουδέλης, με χρόνο 1:09:58 και 3ος ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης, με χρόνο 1:10:11.
Την 1η θέση στις γυναίκες κατέλαβε η Αναστασία Μαρινάκου, με χρόνο 1:18:25. Στη 2η θέση ήταν η Ματίνα Νούλα, με χρόνο 1:19:21 και στην 3η η Άννα Βασιλείου, με χρόνο 1:21:25.
Τη βασική διαδρομή πλαισίωσαν, ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10 χλμ., με αφετηρία τον Λευκό Πύργο, ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ., με αφετηρία το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Ενός Μιλίου, με εκκίνηση από την οδό Ναυάρχου Κουντουριώτου (Πύλη ΟΛΘ).
Οι παράλληλοι αγώνες, όπως και ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος, είχαν τερματισμό στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση World Athletics.
Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη θεσμική υποστήριξη της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), του Υφυπουργείου Αθλητισμού - Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού - Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη – Κοριτσάκι έπαθε επιληπτική κρίση
Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό - Νεκρός ένας 28χρονος
Η Ρωσία αντικρούει τον ισχυρισμό του Τραμπ για το πετρέλαιο στη Βενεζουέλα
14:08
EY: Ελαφρά επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας το 2026
14:06
Το φαινόμενο Gio Kay: Η γλώσσα της Gen Z στα social media και η «νοοτροπία» που τον έκανε διάσημο
14:06
Το BBC θα ζητήσει από δικαστήριο των ΗΠΑ να απορρίψει την αγωγή για δυσφήμιση του Τραμπ
14:00