ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Λαμβάνουν μέτρα εν όψει της νέας κακοκαιρίας - Στους δρόμους συνεργεία της περιφέρειας

Βόλος: Λαμβάνουν μέτρα εν όψει της νέας κακοκαιρίας - Στους δρόμους συνεργεία της περιφέρειας
Εικόνες από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στο Βόλο INTIME NEWS

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία, οι δημόσιες υπηρεσίες αλλά και ο δήμος Βόλου, εν όψει της νέας κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα από την Δευτέρα 25/9.

Η κακοκαιρία, σύμφωνε με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα «περάσει» και από τη Μαγνησία όπου οι πληγές από το καταστροφικό πέρασμα του φονικού Daniel, είναι ακόμη ανοιχτές.

Στον Βόλο που οι καταστροφές είναι τεράστιες σε δομές και οικονομία,οι κάτοικοι πασχίζουν να καθαρίσουν σπίτια και επιχειρήσεις που σαρώθηκαν από τα νερά,τις λάσπες και τις φερτές ύλες που κάλυψαν ολόκληρες συνοικίες από την υπερχείλιση του χειμάρρου Κραυσίδωνα.

Πολλά συνεργεία της περιφέρειας, εργάζονται πυρετωδώς για να καθαρίσουν τον Κραυσίδωνα αφού το επίπεδο της κοίτης του ανέβηκε πάνω από ενάμιση μέτρο, από τους χιλιάδες τόνους πέτρας που κατέβασε το ποτάμι από τις πλαγιές του Πηλίου, μαζί με τεράστιους κορμούς δέντρων που ξεριζώθηκαν από τα ορμητικά νερά προκαλώντας τις πλημμύρες που προκάλεσαν καταστροφές σε ολόκληρες συνοικίες στην πόλη του Βόλου.

Τα συνεργεία εκσκαφής έχουν εκβαθύνει και πάλι μέρος της κοίτης του Κραυσίδωνα και έχουν δημιουργήσει ολόκληρα βουνά από πέτρες για να βελτιώσουν την κατάσταση εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας και του χειμώνα, αφού η πλήρης αποκατάσταση της κοίτης απαιτεί μεγάλα και χρονοβόρα έργα.

Παράλληλα συνεργεία του Δήμου Βόλου συνεχίζουν να πλένουν και να καθαρίζουν κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης που είχαν καλυφθεί από τη λάσπη . Επίσης πλένουν υπονόμους και καθαρίζουν το αποχετευτικό δίκτυο ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες από μία νέα πιθανή ισχυρή βροχόπτωση.

Με αφορμή τη νέα κακοκαιρία που αναμένεται, λαμβάνονται μέτρα και στη λίμνη Κάρλα .Εξετάζονται τρόποι για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αφού η λίμνη έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όριά της και υπάρχει κίνδυνος από τις νέες βροχές να κατακλυσθούν από τα νερά της τα χωριά μεταξύ Βόλου και Λάρισας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ