ΕΛΛΑΔΑ

«Πνίγεται» στα σκουπίδια η Κέρκυρα

Σκουπίδια (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ένα όχι ιδιαίτερα ειδυλλιακό τοπίο έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στην, κατά τα άλλα πανέμορφη, Κέρκυρα, καθώς τόνοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευθεί σε κεντρικούς δρόμους, πλατείες και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η ταλαιπωρία κατοίκων κι επισκεπτών οφείλεται στο γεγονός ότι δεν λειτουργεί ο ΧΥΤΑ του νησιού, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να μην μπορούν να αποθέσουν τα σκουπίδια και να συνεχίσουν τη διαδικασία της αποκομιδής.

Τα σκουπίδια σχηματίζουν «βουνά», μια εικόνα που προκαλεί εντύπωση στους ξένους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι «μοιράζονται» την εμπειρία με τους διαδικτυακούς φίλους τους, καθώς τραβούν φωτογραφίες και τις αναρτούν στα social media, με αποτέλεσμα να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Όπως τόνισε στο CNN Greece ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Παναγιώτης Μπράμος, οι τοπικές αρχές προσπαθούν να επιλύσουν το πρόβλημα, ενώ και οι επαγγελματίες του τουρισμού καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη λύση του ζητήματος.

Οι τουρίστες γκρινιάζουν μεν για την εικόνα που παρουσιάζει το νησί των Φαιάκων, δείχνουν όμως κατανόηση και δεν είναι πολύ επικριτικοί, όπως σημειώνει ο κ. Μπράμος, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να τελειώσει η λειτουργία το συντομότερο δυνατόν.

Ο κ. Μπράμος ζήτησε συγνώμη για την εικόνα που παρουσιάζει το νησί, ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, σημείωσε πως έχει αναλάβει πρωτοβουλίες ο ιατρικός σύλλογος, προκειμένου να μην μείνει το νησί απροστάτευτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης