Υπουργείο Οικονομικών: Επιστρέφουν στο Δημόσιο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
Επιστρέφουν στο Δημόσιο οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ που κατείχε το Υπερταμείο, με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα, στις διατάξεις της τροπολογίας στο σχέδιο νόμου: «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» προβλέπεται:
- η μεταβίβαση στο Δημόσιο του συνόλου των μετοχών που κατείχε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.
Η ρύθμιση αυτή θεσπίζεται σε συμμόρφωση με την σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (190/2022) αλλά και σε εφαρμογή των σχετικών προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.
Μετά τη μεταβίβαση τα δικαιώματα του μετόχου ασκούνται από κοινού από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η Samsung αποκαλύπτει την πρώτη Micro RGB TV 130 ιντσών με εξελιγμένα χρώματα και τολμηρό νέο σχεδιασμό
16:56
ΚΟΣΜΟΣ
Τραμπ σε Ιρανούς: Συνεχίστε τις διαδηλώσεις, έρχεται βοήθεια
16:55
ΚΟΣΜΟΣ
«Έπεσε» το Χ - Χιλιάδες αναφορές στην πλατφόρμα για προβλήματα
16:52
ΚΟΣΜΟΣ
Πρωθυπουργός Γροιλανδίας: «Επιλέγουμε τη Δανία αντί των ΗΠΑ - Δεν είμαστε προς πώληση»
16:40
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ