ΕΛΛΑΔΑ

Τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα - Χαλάζι στην Αττική

CNN Greece

Τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν από το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε σήμερα πολλές περιοχές της Ελλάδας, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύτηκε από πτώση χαλαζιού.

Το μεσημέρι σημειώθηκε χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Πύλης, από την οποία προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες και σοδειές.

Σύμφωνα με το trikalanews, η χαλαζόπτωση ήταν παρατεταμένη και έπληξε τα Δημοτικά Διαμερίσματα Λυγαριάς, Γόμφων και Παλαιομοναστήρου, ενώ σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων αλλά και οι ζημιές στον εξωτερικό φωτισμό οικιών πέριξ της πλατείας της Λυγαριάς.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν το μεσημέρι και την Ξάνθη, όπου δρόμοι πλημμύρησαν, ενώ σημειώθηκε και έντονη χαλαζόπτωση που διήρκησε αρκετά λεπτά. Βροχή και χαλάζι συνοδεύτηκαν από ισχυρούς ανέμους ανά διαστήματα, ενώ αμέσως μετά το ξαφνικό μπουρίνι ο ήλιος επέστρεψε και πάλι στην θέση του.

Σύμφωνα με το xanthinea, οι εναλλαγές του καιρού δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους κατοίκους της περιοχής που δεν έχασαν την ευκαιρία να αναρτήσουν φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζοντας ποικιλοτρόπως το χαλάζι, την βροχή και τον ήλιο.

Ανάλογες εικόνες υπήρξαν και στη Λαμία, όπου σύμφωνα με το lamiareport, η ισχυρή βροχόπτωση κατά διαστήματα συνοδευόταν με χαλαζόπτωση, που έπεφτε σε μέγεθος κορόμηλου στη βόρεια πλευρά της πόλης, ενώ σε πιο μικρό μέγεθος χαλάζι έπεσε και στο κέντρο της Λαμίας. Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ άνοιξαν τα φρεάτια.

Και στη Λάρισα υπήρξαν κάποια μικρά επεισόδια λόγω της βροχής. Συγκεκριμένα, ένα δέντρο και μια σκαλωσιά έπεσαν στο κέντρο της πόλης, πάνω σε σταθμευμένο Ι.Χ. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική υπηρεσία δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Το απόγευμα το μπουρίνι έπληξε την Αττική, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στα βόρεια προάστια, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες έπεσε χαλάζι ακόμα και στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων, η Πυροσβεστική έχει ήδη δεχθεί πάνω από 20 κλήσεις για άντληση υδάτων. Ζημιές σημειώθηκαν στον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι, όπου δύο δέντρα ξεριζώθηκαν με αποτέλεσμα να χτυπήσουν τρία Ι.Χ.

Μάλιστα, τουρίστες φαίνεται να εντυπωσιάστηκαν από το φαινόμενο καθώς "τιτίβισαν" για το χαλάζι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Παπαζάχος για τα σενάρια μεγάλου σεισμού: Ας προφυλαχτούμε από τους επιστημονικούς τσαρλατάνους

ΕΛΛΑΔΑ

80 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς: «Κώστα τα παιδιά μου» πρόλαβε μόνο να πει ο πατέρας μου

ΕΛΛΑΔΑ

Άνδρος: «Με χτύπησε ο καταπέλτης, μπλόκαρε το κιβώτιο ταχυτήτων»: Η περιγραφή της οδηγού του ΙΧ

ΣΠΟΡ

Η χώρα με τα λιγότερα μετάλλια στους Ολυμπιακούς: Γιατί πέφτει όλο και πιο χαμηλά στην κατάταξη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τύμβος Καστά δέκα χρόνια μετά: Ανασκαφή με παγκόσμιο ενδιαφέρον και τον επίλογο να μην έχει γραφτεί

ΚΟΣΜΟΣ

Οι μεγάλες αλλαγές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες: Τα νέα αθλήματα – Ποια κόβονται

ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Πώς συνέβη η αιματηρή συμπλοκή με τους τρεις τραυματίες στο beach bar - Πέντε συλλήψεις

ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Τραγωδία δίχως τέλος στον ΒΟΑΚ - Υπέκυψε και τρίτος νεαρός από το σοβαρό τροχαίο (vid&pics)

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης