ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η φωτιά στη Χαλκιδική

Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Σε ύφεση φαίνεται να είναι -σύμφωνα με το πυροσβεστικό κλιμάκιο του Νέου Μαρμαρά- η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Χοντρή Ράχη στον Μαρμαρά.

Η πυρκαγιά που κατέκαψε δασική έκταση στην περιοχή, στο πέρασμά τους έκαψαν και κατοικίες, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων.

Η μάχη των πυροσβεστών με το πύρινο μέτωπο συνεχίζεται με 62 πυροσβέστες, 31 πυροσβεστικά οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα αλλά και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, καταφέρνοντας να οριοθετήσουν και σχεδόν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως από τη φωτιά κάηκαν βοηθητικοί χώροι μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας της περιοχής.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και πυκνός καπνός έχει καλύψει όλη την περιοχή δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος, σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες και σούπερ- μάρκετ ενώ οι κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δασική έκταση ανάμεσα στον Μαρμαρά και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης