ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός κλωτσά μετανάστες στη Λέσβο

Αστυνομικός κλωτσά μετανάστες στη Λέσβο

Ένορκη διοικητική εξέταση έχει διατάξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τη φωτογραφία που αναρτήθηκε στα σόσιαλ μίντια και εμφανίζει ένστολο να κλωτσά μετανάστες που περιμένουν να ταυτοποιηθούν στη Λέσβο.  

 

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο αστυνομικός παρουσιάστηκε στην Υπηρεσία του και σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απέδωσε την αντίδρασή του σε ένταση της στιγμής.

Τις εικόνες ντροπής ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook ο φωτογράφος Saverio Serravezza, συνοδεύοντάς τες με τις εξής λεζάντες: «Στρατόπεδο Μόριας, Λέσβος, Ελλάδα. Πριν από 3 ώρες. ΜΑΤ. Πολλή ένταση. Κραυγές. Οι άνθρωποι έχουν εξαντληθεί, η αστυνομία είναι πάρα πολύ νευρική. Περισσότεροι από 5.000 περίμεναν, δεν τους άφηναν να μπουν. Δεν ξέρω τον αριθμό των ανθρώπων που περιμένουν μέσα για να καταγραφούν. Οι υπεύθυνοι στους καταυλισμούς είναι σε θέση να κάνουν λιγότερες από 1.000 ταυτοποιήσεις την ημέρα. Πάρα πολλοί εκείνοι που φτάνουν αυτές τις μέρες. Ο αριθμός των Αφγανών και των Ιρακινών έχει αυξηθεί σε τεράστιο βαθμό αυτόν τον καιρό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό συνέβη την ίδια μέρα που στο νησί και τους χώρους φιλοξενίας των μεταναστών πραγματοποιούσαν αυτοψία ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Αυστριακό καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πριν από λίγο καιρό στην Κω. Δημοσιογράφος του AP είχε βιντεοσκοπήσει,τότε, αρχιφύλακα να να κρατά μαχαίρι και να χαστουκίζει μετανάστη έξω από αστυνομικό τμήμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ