ΕΛΛΑΔΑ

Απεργίες στο χώρο της υγείας

CNN Greece/Nικολέτα Παπάζογλου

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο υγείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι εργαζόμενοι το χώρο της υγείας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τις απολύσεις στα νοσοκομεία αλλά και για τα κενά που υπάρχουν στη δημόσια υγεία.

Σωματεία από όλη τη χώρα έφτασαν στην πόρτα του υπουργείου ζητώντας να μην γίνουν απολύσεις συμβασιούχων αλλά προσλήψεις. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, εάν δεν γίνουν προσλήψεις, τα νοσοκομεία είτε θα πάψουν να λειτουργούν ολοσχερώς είτε θα υπολειτουργούν.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Ευαγγελισμό κ.Σιώρας εξερχόμενος από το υπουργείο υγείας, υπογράμμισε ότι το αίτημά τους για μονιμοποίηση των επικουρικών και των συμβασιούχων δεν έγινε αποδεκτό και υπογράμμισε ότι θα δοθεί εννιά μηνη παράταση.

Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους στο ΚΕΕΛΠΝΟ θα εργαστούν με μπλοκάκι για τρεις μήνες και έπειτα θα επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις τους.

Για τους μόνιμους, των οποίων ο διαγωνισμός τρέχει τώρα, θα αρχίσουν οι διορισμοί από 1 Ιανουαρίου 2016.
Η χρηματοδότηση, των προσλήψεων, τόνισε, πως βρίσκεται στον αέρα. Και αυτό γιατί οι νέοι εργαζόμενοι θα διορίζονται με κονδύλια από το νοσοκομείο τα οποία δεν υπάρχουν. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δήλωσαν πως δεν ικανοποιήθηκαν από την σημερινή συνάντηση και εξήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης με το κλείσιμο των ταμείων αύριο, Τετάρτη, στον Ευαγγελισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης