ΕΛΛΑΔΑ

Τίγρη Χασίγια: Τι λέει ο ιδρυτής του Ζωολογικού Πάρκου για την υγεία της

Τίγρη Χασίγια: Τι λέει ο ιδρυτής του Ζωολογικού Πάρκου για την υγεία της
Πηγή: ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, σχετικά με την είδηση ότι το μικρό λευκό τιγράκι που βρέθηκε προ ημερών έξω από το Αττικό Πάρκο, έπαθε ανακοπή καρδιάς.

«Ανακοπή θα πάθω κι εγώ από τα fake news», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Ποτέ δεν υπήρξε ανακοπή, δεν ξέρω πού το διαβάσατε αλλά ανακοπή δεν υπήρξε ποτέ», επανέλαβε ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Το τιγράκι έχει σοβαρά προβλήματα αλλά δεν έπαθε ποτέ ανακοπή».

Η μικρή Χασίγια, βρίσκεται στα χέρια 12 κτηνιάτρων, οι οποίοι αποτελούν την «Ομάδα Εργασίας» που συστήθηκε από το υπουργείο, προκειμένου να σώσουν το ζώο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και παράλυτο.

Το τεσσάρων μηνών θηλυκό τιγράκι έχει πολύ σοβαρά τραύματα με τους κτηνιάτρους να είναι διαρκώς στο πλευρό της.

Σε σοβαρή κατάσταση η λευκή τίγρης Χασίγια

Η ΜΚΟ «Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι» έκανε ανάρτηση στο Facebook και ανέφερε πως έγινε βιοψία με δείγματα από τα οστά του, ενώ καλεί την Πολιτεία να λάβει κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο.

Αναλυτικά η ανάρτηση ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα Αύριο Θα Ανακοινωθεί η Απόφαση για τη μικρή τίγρη. Ο κύκλος των εξετάσεων έκλεισε με τελευταία τη βιοψία της οποίας το αποτέλεσμα έχει βγει.

Η 12μελής επιστημονική επιτροπή έστειλε ήδη το πόρισμά της στο ΥΠΕΝ με ομόφωνη άποψη για το τι πρέπει να γίνει με γνώμονα τα επιστημονικά ευρήματα και το καλό του ζώου.

Οι φιλόζωοι πολίτες πάντα θα πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα το τι είναι το ωφέλιμο για ένα ζώο, λαμβάνοντας υπόψη τους την επιστήμη και όχι το δικό τους συναίσθημα.

Αυτή η τραγική ιστορία δε πρέπει να μείνει μόνο στα συναισθήματα του πόνου ψυχής και της θλίψης αλλά να οδηγήσει τη Πολιτεία και τις Αρχές στη πάταξη του παράνομου εμπορίου άγριας και ήμερης ζωής που εδώ και χρόνια γίνεται στη χώρα μας, κάτω από τη μύτη των αδιάφορων ελεγκτικών αρχών».