Νέο περιστατικό bullying σε ιδιωτικό σχολείο στην Αθήνα - Έδεσαν συμμαθητή τους με πετονιά
Ανανεώθηκε:
Νέο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού είδε το φως της δημοσιότητας, με θύμα έναν 15χρονο μαθητή σε ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων, τον οποίο οι συμμαθητές του έδεσαν με πετονιά γύρω από το λαιμό, τραυματίζοντάς τον.
Ο 15χρονος ανέφερε το περιστατικό bullying και όσα έζησε στους γονείς του, οι οποίοι έκαναν καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.
Οι θύτες του περιστατικού ήταν πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, εκ των οποίων συνελήφθηκαν οι τέσσερις.
Μετά από έρευνα που διεξήγαγαν οι αρχές το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου (1/4) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας οι τέσσερις από τους έξι δράστες, τρία αγόρια και το ένα κορίτσι.
Στη συνέχεια, οι δράστες της επίθεσης αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο.
Όλοι οι ανήλικοι βαρύνονται με τις κατηγορίες της εξύβρισης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης βίας κατά συναυτουργία.
Την υπόθεση έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, της Ασφάλειας Αττικής και η σχηματισθείσα δικογραφία αναμένεται να προωθηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, έτσι ώστε η υπόθεση να πάρει και τον δρόμο της Δικαιοσύνης, την ώρα που στη σχολική κοινότητα επικρατεί μεγάλη αναστάτωση για το περιστατικό.
Ένα στα τρία παιδιά δέχονται bullying στο σχολείο
Το παραπάνω συμβάν αποτελεί μία ακόμη περίπτωση σχολικού εκφοβισμού, που έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα περιστατικών bullying που καταγράφεται, ή μάλλον καταγγέλλεται το τελευταίο διάστημα.
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Χαμόγελο του Παιδιού με την έρευνα που διενήργησε να δείχνει ότι ένα στα τρία παιδιά έχουν πέσει θύμα bullying.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας:
- Ένα στα τρία παιδιά (32,4%), σε σύνολο Γεωγραφικών Περιφερειών και Σχολικών Βαθμίδων σε όλη την Ελλάδα, δέχεται εκφοβισμό.
- Ένα στα δύο παιδιά (48,8%) στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου, δέχεται σχολικό εκφοβισμό.
- Περίπου ένα στα δύο παιδιά (42,1%) δέχεται σχολικό εκφοβισμό στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
- Ένα στα έξι παιδιά σε όλη τη χώρα, σε σύνολο Γεωγραφικών Περιφερειών και Σχολικών Βαθμίδων, δηλώνουν ότι αισθάνονται πώς το σχολείο τους δεν τους μαθαίνει να μην εκφοβίζουν τους συμμαθητές τους.
- 100% των παιδιών που θα προτιμούσε να απευθυνθεί για βοήθεια σε τηλεφωνική γραμμή, σημειώνει την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 του Οργανισμού.
- Αυξημένο το φαινόμενο σε κορίτσια, φτωχά παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες.
Παράλληλα, τα παιδιά που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, είναι κυρίως:
- παιδιά μεταναστών από άλλες χώρες,
- κορίτσια,
- παιδιά που βιώνουν υλική στέρηση και
παιδιά που διαβιούν σε μονογονεϊκό νοικοκυριό με μητέρα