ΕΛΛΑΔΑ

Τρωκτικά και περιστέρια στο νοσοκομείο Ρόδου - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Νοσοκομειακός χώρος ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εικόνες εγκατάλειψης καταγγέλει το προσωπικό του νοσοκομείου Ρόδου, κάνοντας λόγο τόσο για την παρουσία ζώων που αποτελούν υγειονομικό κίνδυνο για τους ασθενείς, όσο και για σημαντική υποστελέχωση.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου της Ρόδου, Χάρης Μπαρός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ανέφερε σειρά προβλημάτων σε όλα τα τμήματα, ενώ, ταυτόχρονα παρουσιάζονται οι σχετικές αναφορές που έχουν γίνει προς τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Στο πρώτο έγγραφο γίνεται λόγος για την απομάκρυνση γατών, οι οποίες κυκλοφορούν ελεύθερα στους διάφορους χώρους του νοσοκομείου. Επίσης, αναφέρεται ότι περιστέρια, εισβάλουν στο χώρο του νοσοκομείου και στους χώρους νοσηλείας των ασθενών.

Μεταξύ άλλων, υπάρχει αίτηση για την απομάκρυνση λυμάτων από τον εξωτερικό χώρο της αποστείρωσης, τα οποία εισέρχονταν από μία πόρτα με αποτέλεσμα να υπάρχει παντού δυσοσμία.

Παράλληλα, μία ακόμη καταγγελία που έχει βγει στη δημοσιότητα αφορά σε τρωκτικό που βρέθηκε σε αγγειογράφο, γεγγονός για το οποίο η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει πως έκτοτε έχει γίνει απολύμανση. Αντίστοιχη απάντηση δόθηκε και για τα λύματα.

«Για τα περιστέρια, έχουν μπει δίχτυα στους κοινόχρηστους χώρους, γενικότερα λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης του νοσοκομείου έχουμε πρόβλημα με τον κλιματισμό, έχει χαλάσει ο κεντρικός κλιματισμός, από τα 3 κεντρικά κλιματιστικά, λειτουργεί το 1,5. Οπότε το καλοκαίρι ανοίγουμε τα παράθυρα. Κάποια τρωκτικά ήταν τώρα τελευταία στα πατάρια. Νομίζω ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να λυθεί. Η επιτροπή Λοιμώξεων έχει τα πλήρη στοιχεία. Εγώ το γνωρίζω από την καθημερινότητά μου στο νοσοκομείο», είπε πρόεδρος των εργαζομένων.

Τα προβλήματα υποστελέχωσης

«Το πρόβλημά του νοσοκομείου είναι η έλλειψη προσωπικού. Δεν γνωρίζω για τα λύματα και εάν έχει λυθεί, το ακούω πρώτη φορά για λύματα στον χώρο αποστείρωσης», συμπλήρωσε ο κ. Μπαρός.

Μεταξύ άλλων, το νοσοκομείο αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης, και ακόμα υπάρχουν και ζητήματα εργολαβιών που έχουν αναληφθεί μέσα στο νοσοκομείο και προσπαθούν οι ιθύνοντες να βρουν λύση.

«Έχουμε δύο αναισθησιολόγους αυτή τη στιγμή και από τις επτά αίθουσες που υπάρχουν λειτουργούν οι δύο, μία για τα επείγοντα και μία για τα τακτικά. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο ακτινολογικό, έχουμε μείνει με πέντε ακτινολόγους γιατρούς. Τον τελευταίο χρόνο έχουν παραιτηθεί οι τρεις και έχουν ιδιωτεύσει. Όταν αρρωσταίνει ένας από τους ακτινολόγους, έχουμε πρόβλημα με τις βάρδιες», είπε ο κ. Μπαρός.

«Έχουμε ελλείψεις σε 200 οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, στο παραϊατρικό προσωπικό, στο ακτινολογικό δεν έχουμε χειριστές, ραδιολόγους-ακτινολόγους και όσα μηχανήματα έχουμε με ακτινοβολία δεν μπορούμε να τα λειτουργήσουμε.


Ειδικά στον στεφανιογράφο που χειρίζεται όλα τα εμφράγματα όλης της Δωδεκανήσου, έχουμε έναν γιατρό και έναν χειριστή, και όποτε παίρνω άδεια εγώ ή ο γιατρός ή αρρωσταίνουμε, τα εμφράγματα πρέπει να διακομίζονται στην Αθήνα ή στην Κρήτη. Δεν έχουμε αναμονή τώρα γιατί εργαζόμαστε εγώ και ο γιατρός 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα», προσέθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης