ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ποινικές διώξεις για την τραγωδία στα Τέμπη

Ποινική δίωξη κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που τοποθέτησε σε βραδινή βάρδια τον 59χρονο κατηγορούμενο και προφυλακισμένο σταθμάρχη και σε δύο ακόμη συναδέλφους του AP Photo/Giannis Papanikos

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά τριών προσώπων.

Συγκεκριμένα, νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν κατά τριών προσώπων με την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών, πράξη που είναι κακουργηματική με ποινές από δέκα χρόνια έως ισόβια καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.
Οι διώξεις αφορούν πρώτον, τον επιθεωρητή του ΟΣΕ που τοποθέτησε σε βραδινή βάρδια τον 59χρονο σταθμάρχη που έχει προφυλακιστεί.

Δεύτερον, δύο σταθμάρχες που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο του.

Στην ανακρίτρια τα ηχητικά ντοκουμέντα

Νωρίτερα, η ανακρίτρια Λάρισας συγκέντρωσε νέα στοιχεία για τα αίτια του δυστυχήματος και παράλληλα κάλεσε ξανά για καταθέσεις, τα εμπλεκόμενα, έως τώρα, πρόσωπα.

Επίσης, συγκέντρωσε στοιχεία και από τη διαδικασία αντιπαραβολής των καταθέσεων που ελήφθησαν έως τώρα, με τις συνομιλίες από τον ράδιο - ασύρματο της βραδιάς του δυστυχήματος.

Στόχος της ανακρίτριας είναι να κατανοήσει πλήρως τι συνέβη εκείνη την βραδιά, ώστε να εντοπίσει τι οδήγησε στο δυστύχημα και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες στα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Ενδεχομένως στα νέα στοιχεία που περισυνέλεξε να οφείλεται και η ποινική δίωξη στα νέα πρόσωπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης