ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας θα αποφασίσει για την ανάθεση σε εφέτη ανακριτή

Τέμπη: Η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας θα αποφασίσει για την ανάθεση σε εφέτη ανακριτή
Τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Λάρισας κατόπιν σχετικής παραγγελίας του εισαγγελέα του Α.Π. Ισίδωρου Ντογιάκου EUROKINISS / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Την ερχόμενη Παρασκευή, (10/3) θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών της Λάρισας προκειμένου να αποφασίσει για το εάν θα ανατεθεί ή όχι η υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη σε εφέτη ανακριτή.

Τη σύγκλιση της Ολομέλειας των 21 Εφετών έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, κατόπιν σχετικής παραγγελίας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, ο ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας συγγενών 9 ανθρώπων, που έχασαν στη ζωή τους και 4 τραυματιών, Αλέξης Κούγιας., είχε εκφράσει την ευθεία αντίρρησή του στην αντικατάσταση των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται την δικογραφία την υπόθεση για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο γνωστός ποινικολόγος διαφωνεί με τον ορισμό εφέτη ειδικού ανακριτή στην υπόθεση όπως σχετικά παρήγγειλε ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, και είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Για το λόγο αυτό σήμερα, ο κ. Κούγιαας, καταθέτει δικόγραφο ενώπιον της εισαγγελίας Εφετών Λάρισας με το οποίο δηλώνει την ευθεία αντίθεσή του ζητώντας αντί της αντικατάστασης των δικαστικών λειτουργών, τον ορισμό β΄τακτικού ανακριτή προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ανακριτική διαδικασία.

Τέμπη: Κούγιας κατά Ντογιάκου για τον ορισμό εφέτη ανακριτή