Τέμπη: «Ισχνότατα τα στοιχεία της δικογραφίας» - Η υπερασπιστική γραμμή του σταθμάρχη

Τον τόνο της υπερασπιστικής «γραμμής» που θα ακολουθηθεί στην υπόθεση του σταθμάρχη Λάρισας που προφυλακίστηκε για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, δίνει ο καθηγητής Νομικής, Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης, ο οποίος μετέχει στην υπεράσπιση του 59χρονου.
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Χαραλαμπάκης τονίζει, ότι τα στοιχεία της δικογραφίας αυτή τη στιγμή είναι ισχνότατα και πως κατηγορούμενος απάντησε με ευκρίνεια και ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις.
«Είναι προφανές ότι η δική του ευθύνη, στο μέτρο που υπάρχει, καλύπτει ένα μικρό μόνο μέρος του όλου φάσματος εγκληματικών ελλείψεων, λαθών και παραλείψεων που συνδέονται με το τραγικό αυτό δυστύχημα. Αυτά όμως θα αναδειχθούν τις επόμενες ημέρες», τονίζει ο κ. Χαραλαμπάκης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνηγόρου του 59χρονου έχει ως εξής:
«Από τους συναδέλφους μου δικηγόρους Λάρισας κ. Στ. Παντζαρτζίδη και κ. Φ. Κωστούλη ζητήθηκε η συνδρομή μου στην υπεράσπιση του σταθμάρχη Λάρισας κ. Σαμαρά, κυρίως λόγω της ανάγκης αντιμετώπισης σοβαρών νομικών ζητημάτων που άπτονται της υπόθεσης.
Οι ασφυκτικές προθεσμίες που θέτει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για την απολογία του κατηγορουμένου στα επ’ αυτοφώρω καταλαμβανόμενα κακουργήματα, όπως το προκείμενο, είναι προφανές ότι δεν αφήνουν αρκετό χρόνο για την οργάνωση μιας πλήρους και τεκμηριωμένης υπεράσπισης. Εξάλλου την παρούσα στιγμή τα στοιχεία της δικογραφίας είναι ακόμα ισχνότατα.
Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις έρευνες της ανάκρισης, της Εισαγγελίας αλλά και των λοιπών αρμοδίων οργάνων σχετικά με τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος αλλά κυρίως και με τις σοβαρές, όπως έχει ήδη καταδειχθεί, παθογένειες του συστήματος σε υποδομές, οργάνωση και λειτουργία που είναι δύσκολο να γίνουν αποδεκτές από την ελληνική κοινωνία για ένα ευρωπαϊκό κράτος του 21ου αιώνα.
Όπως θα διαπιστώσατε ήδη ο κ. Σαμαράς τόσο κατά την προανακριτική του κατάθεση όσο και κατά την απολογία του δεν ακολούθησε κάποια επιτηδευμένη υπερασπιστική γραμμή αλλά με αυθορμητισμό, ευθύτητα και συναίσθηση της ευθύνης του απάντησε με ευκρίνεια και ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις. Είναι προφανές ότι η δική του ευθύνη, στο μέτρο που υπάρχει, καλύπτει ένα μικρό μόνο μέρος του όλου φάσματος εγκληματικών ελλείψεων, λαθών και παραλείψεων που συνδέονται με το τραγικό αυτό δυστύχημα. Αυτά όμως θα αναδειχθούν τις επόμενες ημέρες μέσα από τις σχετικές έρευνες».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέμπη: Τι λέει ο γιατρός που χορήγησε την άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Αναβαθμίζονται οι έρευνες της Δικαιοσύνης για τα Τέμπη: Τα επόμενα βήματα

Την Πέμπτη στο Υπουργικό η εισήγηση Γεραπετρίτη για την ασφάλεια των τρένων

Τι να προσέξετε για την έκπτωση 4% και για την πληρωμή εφάπαξ ή με δόσεις στον φόρο εισοδήματος
00:30
Λευκός Οίκος: Σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Εμιράτα τον Μάιο ο πρόεδρος Τραμπ
23:56
Βατικανό: Μικρή περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης της υγείας του πάπα Φραγκίσκου
23:47
Κανόνες «έντιμης διαγωγής» για μετανάστες προωθεί η Σουηδία - Απέλαση, η ποινή για τους παραβάτες
23:38