ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Υποχρεωτική η παρουσία στο εδώλιο και των 18 κατηγορουμένων

Δίκη Χρυσής Αυγής: Υποχρεωτική η παρουσία στο εδώλιο και των 18 κατηγορουμένων
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Την εντολή να παρευρίσκονται υποχρεωτικά στο εδώλιο και οι 18 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής εξέδωσε σήμερα το δικαστήριο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα της πολιτικής αγωγής, η οποία υποστήριζε ότι η παρουσία όλων των εμπλεκομένων στο δικαστήριο είναι απαραίτητη.

"Το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να καλέσει τους κατηγορούμενους προς διερεύνηση της αλήθειας. Είναι απαραίτητη η εμφάνιση των κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων για να δούμε αν πράγματι τους αναγνωρίζουν", ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.

Η κ. Οικονόμου ζήτησε να γίνει δεκτό το εν λόγω αίτημα της πολιτικής αγωγής ενόψει των επερχόμενων καταθέσεων φίλων του μουσικού, όπως του Νικόλαου Μαντά “που φέρεται να αναγνωρίζει κάποιους από τους κατηγορουμένους”.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων από την άλλη, εξέφρασαν στην πλειοψηφία τους την αντίθεσή τους, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία των κατηγορουμένων στο δικαστήριο.

Όπως είπαν, η καθημερινή παρουσία των εντολέων τους στο δικαστήριο θα έχει οικονομικές συνέπειες για εκείνους, καθώς θα τους δημιουργήσει προβλήματα με την εργασία τους.

Επιπλέον, τόνισαν ότι οι φωτογραφίες τους έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο, χωρίς κανείς να έχει αναγνωριστεί.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι από τους υπερασπιστές άφησαν αιχμές για “παρεμβάσεις στους μάρτυρες”, εκφράζοντας απορία για τον “λόγο που το συγκεκριμένο αίτημα δεν υποβλήθηκε νωρίτερα”. Άμεση ήταν η αντίδραση της προέδρου, η οποία ζήτησε να μην αφήνονται αιχμές να αιωρούνται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ