ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Τζωρτζίνας: Τι κατέθεσε στη δίκη παιδίατρος – «Εξέτασα το παιδί»

Ο μάρτυρας επεσήμανε στην κατάθεση του ότι διενήργησε πλήρη εξέταση στο παιδί EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ (Φωτογραφία αρχείου)

Με την κατάθεση του παιδιάτρου του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, ο οποίος εξέτασε την 9χρονη Τζωρτζίνα, όταν εισήχθη σε αυτό στις 08.04.2021, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. 

Ο μάρτυρας επεσήμανε στην κατάθεση του ότι διενήργησε πλήρη εξέταση στο παιδί. «Κοιτάξαμε κοιλιά, εξανθήματα αν υπάρχουν, πήρα ιστορικό. Από την εξέταση δεν παρουσιάστηκε κάτι. Προς διερεύνηση ενός επεισοδίου που φέρεται να είχε κάνει 2 ώρες πριν έρθει στα εξωτερικά ιατρεία συζήτησα με τη διευθύντρια μου».

Αναφερόμενος στην κατηγορούμενη είπε:

«Η κατηγορούμενη μου είπε πως ενώ κοιμόταν παρουσίασε κινήσεις άκρων, είχαν μελανιάσει ελαφρώς τα χείλη του και κράτησε περίπου πέντε λεπτά. Ανέφερε ότι υπήρχε και δεύτερο παρόμοιο επεισόδιο διάρκειας δύο δευτερολέπτων. Την ώρα του ύπνου μας είπε ότι αντιλήφθηκε το επεισόδιο».

Πρόεδρος: Μιλήσατε με το παιδί;

Μάρτυρας: Συνήθως ρωτάμε το παιδί, αλλά δε θυμάμαι να σας πω.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου της έδρας ο μάρτυρας σημείωσε:

«Ζητήσαμε μικροβιολογική εκτίμηση και καρδιολογική εκτίμηση, αλλά και μαγνητική εγκεφάλου. Μίλησα με την κ. Καρατζά την παιδοκαρδιολόγο και κλείσαμε ραντεβού για την επόμενη το πρωί. Ενημερώσαμε τη μητέρα και μας είπε ότι την είχε δει πριν κάποιες ημέρες, όταν την έστειλε η παιδίατρος. (…) Την επόμενη ημέρα, την Παρασκευή ήμουν στην ομάδα των γιατρών που έκαναν επίσκεψη στο παιδί και καταλήξαμε ότι μπορεί να πάει στο σπίτι. Λίγο αργότερα ένας νοσηλευτής ανέφερε πως η μητέρα του είπε πως το παιδί είχε κάνει εμετό. Πήγαν δύο άλλοι γιατροί να δουν, εγώ συνέχισα με την υπόλοιπη ομάδα στα αλλά δωμάτια. Έμαθα ότι αποφασίστηκε να μείνει το παιδί μέσα για παρακολούθηση».

Ο ιδίως ανέφερε ότι εξέτασε το παιδί και το Σάββατο το πρωί. «Εξέτασα τη μικρή. Είχα ενημερωθεί για κοιλιακό άλγος και εμετό. Δεν βρήκα κάτι, αλλά είχε κανονιστεί υπέρηχος κοιλιάς. Ρώτησα το παιδί αν θέλει να φάει και απάντησα θετικά. Κάναμε τον υπέρηχο και δε βρέθηκε κάτι, παρά μόνο ένα μη ειδικό εύρημα που συναντώνται συχνά σε παιδιά που περνούν μια ιωσούλα με κοιλιακό άλγος», είπε και πρόσθεσε ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποίηση και πάλι εξέταση και βρήκε το παιδί σε καλή κατάσταση.

«Ήταν μια χαρά το παιδί, είχε φάει ελαφρά. Κατά τις 10 το βράδυ με ενημέρωσαν ότι το παιδί ενώ κοιμόταν, ξύπνησα και παρουσίασε κοιλιακό άλγος με τάση για εμετό και βήχα. Είχε πτώση οξυγόνου. Του έβαλαν οξυγόνο και ανέβηκε αμέσως στο 98%, της έκαναν ένα κύκλο με εισπνεόμενα και έφυγε και ο βήχας. Ζήτησα να γίνει ακτινογραφία θώρακος. Ακροαστικά δεν είχε. Δώσαμε αντιβίωση γιατί σκέφτηκα ήταν κάποια εισρόφηση».

Πρόεδρος: Τι αιτιολογία μπορεί να έχουν οι σπασμοί;

Μάρτυρας: Πυρετός υψηλός, μια λοίμωξη, αλκοόλ, φάρμακα, επιληψία, όγκος στο κεφάλι, εγκεφαλικό. Υπάρχουν πολλοί λόγοι.

Πρόεδρος: Τα παιδιά αυτής της ηλικίας εμφανίζουν σπασμούς για συγκεκριμένους λόγους;

Μάρτυρας: Μπορεί για οποιοδήποτε από αυτούς τους λόγους.

Πρόεδρος: Πως αποτυπώνεται αυτό σε εξετάσεις;

Μάρτυρας: Αρχικά συχνά φαίνεται νωχελικό. Από τη νευρολογική εξέταση μπορεί να μη φανεί κάτι. Το εγκεφαλογράφημα θα έχει ευρήματα. Κι αν δε δείξει το πρώτο θα δείξει αυτό που γίνεται σε ύπνωση. Η εξέταση cpk δείχνει ευρήματα, ανεβαίνουν τα επίπεδα.

Πρόεδρος: Θα φαινόταν σε άλλη εξέταση;

Μάρτυρας: Σε μια μαγνητική εγκεφάλου ίσως υπάρχουν ευρήματα.

Νωρίτερα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του Αλέξη Κούγια με το οποίο ο συνήγορος ζητούσε να διαβιβαστεί το απόσπασμα της δήλωσης-μήνυσης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως και μη διωκόμενων αδικημάτων από παρουσιαστές και συνεργάτες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης