ΕΛΛΑΔΑ

Στ. Πιτσιόρλας: Ο προϋπολογισμός για το Ελληνικό αυξήθηκε κατά 1,5 δις

Στ. Πιτσιόρλας: Ο προϋπολογισμός για το Ελληνικό αυξήθηκε κατά 1,5 δις
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στις αλλαγές που συμφωνήθηκαν στο μνημόνιο συνεργασίας για το Ελληνικό που θα περάσουν στη σύμβαση και οι οποίες “βελτιώνουν κατά πολύ την όλη εικόνα”, όπως είπε, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας.

Οι αλλαγές στη συμφωνία που υπεγράφη για το Ελληνικό αφορούν κυρίως τα θέματα του συνολικού προϋπολογισμού του έργου και το χρόνου υλοποίησής του, ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας.

Όπως είπε, ο προϋπολογισμός αυξήθηκε περίπου κατά 1,5 δις, “διότι συμφωνήθηκε να γίνει μια σειρά νέων έργων που δεν υπήρχαν πριν, κυρίως έργα υποδομής και κοινής ωφέλειας, που είναι πολύ σημαντικά ”.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ίδιος διευκρίνισε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτού του προϋπολογισμού θα αφιερωθεί σε έργα υποδομής τα οποία αφορούν το σύνολο της περιοχής.

“Προσδιορίζεται ότι 1,7 δις θα είναι σε έργα υποδομής που περιγράφονται τα οποία θα γίνουν την πρώτη 5ετία. Συνολικά το έργο θα γίνει προσπάθεια να ολοκληρωθεί στα 12 χρόνια”, σημείωσε.

Έχουμε μπροστά μας ένα χρονικό διάστημα για την αδειοδότηση, είπε ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά την υπογραφή του μνημονίου αυτοί οι χρόνοι θα συντομευθούν και θα τρέξουν πολύ γρήγορα.

“Μέχρι το τέλος του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον το πολύ μεγάλο μέρος της αδειοδότησης και μέσα στο 2017 θα έχουμε ξεκινήσει”, υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Υπεγράφη το Μνημόνιο Κατανόησης για το Ελληνικό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ