ΕΛΛΑΔΑ

Εκδήλωση - συζήτηση της ΛΑΕ για το δημόσιο χρέος

Εκδήλωση - συζήτηση της ΛΑΕ για το δημόσιο χρέος
CNN Greece/Νικολέττα Παπάζογλου

Ενημερωτική ενότητα για το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος οργάνωσε για το βράδυ της Δευτέρας η Λαϊκή Ενότητα στο κλειστό γήπεδο του Αιγάλεων με κεντρική ομιλήτρια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά την άφιξή της μάλιστα στο κλειστό, η πρώην πρόεδρος της Βουλής χαιρέτησε θερμά τη Ραχήλ Μακρή που είχε φθάσει από νωρίς στον χώρο.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του επί του ελληνικού χρέους ο Λεωνίδας Βατικιώτης, οικονομολόγος - δημοσιογράφος, διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και μέλος της Επιτροπής "Αλήθειας".

Μεταξύ άλλων τόνισε πως το δημόσιο χρέος βρίσκεται στο χειρότερο δυνατό σημείο, ενώ άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας πως αιτία γι' αυτή την κατάσταση είναι η υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Παίρνοντας τον λόγο στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπουλου κατά την εισαγωγή της "κάρφωσε" την κυβέρνηση λέγοντας πως το πόρισμα της Επιτροπής για το δημόσιο χρέος θα θεωρείται παράνομο "καθώς κάποιοι αντί να διαγράψουν το χρέος φρόντισαν να διαγράψουν το πόρισμα".

Παράλληλα, υπογράμμισε πως "αυτό που θέλουν κάποιοι να θάψουν είναι πως το δημόσιο χρέος χρησιμοποιείται ως όπλο για την καταστολή της δημοκρατίας σε όλες τις χώρες".

Αναφερόμενη δε στο δημοψήφισμα υπογράμμισε πως "στο δεύτερο δημοψισμα στα 41 χρόνια ο λαός για άλλη μια φορά ψήφισε ναι στη δημοκρατία και όχι σε ένα χρέος επαχθές, μη βιώσιμο και επονείδιστο".

Ασκώντας κριτική στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως έχοντας φέρει τρεις φορές νομοσχέδια με την μορφή του επειγόντως, πέτυχε αυτο το καταπληκτικο δηλαδή την πλήρη παράδοση την κοινοβουλευτικής λειτουργίας στους δανειστές με τρόπο ώστε "το κοινοβούλιο να μην λειτουργεί χωρίς άδεια, να καταργεί όσα νομοσχέδια έχουν ψηφιστεί χωρίς άδεια να μην ξαναψηφιζει τίποτα πέρα των όσων περιέχονται στις συμφωνίες των υπουργών Οικονομικών".

Παράλληλα, άσκησε κριτική στις πράξεις της κυβέρνησης για το θέμα του χρέους, αφήνοντας να εννοηθεί πως η κυβέρνηση αψηφά τις απόφασης τους Συμβουλίου της Επικράτειας.

Κλείνοντας την ομιλίας της η κα. Κωνσταντοπουλου υπογράμμισε πως η διαγραφή του χρέους παραμένει στα χέρια του λαού και της κοινωνίας, λέγοντας μάλιστα πως η ΕΚΤ λειτουργεί εκτός πλαισίου νομιμότητας και πως απειλεί ξετσίπωτα το λαό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ