Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η ανακοίνωση της οικογένειας για το θάνατό του

Μια λιτή ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος πέθανε χθες, Τρίτη 10/1, σε ηλικία 82 ετών στο νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ».
Η οικογένεια Γλύξμπουργκ απλώς ότι πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στο Υγεία και αναφέρει πως θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την εξόδιο ακολουθία του και την ταφή του.
Η ανακοίνωση
Με βαθύτατη θλίψη η Οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και αδερφός, απεβίωσε εχθές 10 Ιανουαρίου 2023, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ‘ΥΓΕΙΑ’.
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του.
Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου,
Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων
Τι αποφάσισε η κυβέρνηση
Ως ιδιώτης θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, όπως αποφασίστηκε στην διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τετάρτης (11/1).
Όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι, κοντά στους προγόνους του ενώ ο ναός όπου θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία θα οριστεί κατόπιν συνεννόησης της κυβέρνησης με την οικογένεια Γλύξμπουργκ.
Την κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει στην κηδεία η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.
Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε, τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένειά του θα επιθυμούσε εκλιπών να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους, σενάριο που τελικώς δεν προκρίθηκε από την κυβέρνηση.
Η στενή του οικογένεια -τα παιδιά του, τα εγγόνια του και οι δύο αδελφές του Ειρήνη και Σοφία- βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, γνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μαξίμου για την κηδεία του

Αυτοκίνητο: Η BMW 507 του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι εξαιρετικά σπάνια

Μητσοτάκης: Η ιστορία θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 32χρονη που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στην φοιτητική εστία
15:44
Γαλλία: Τι σημαίνει ο αποκλεισμός της Λεπέν από τις προεδρικές εκλογές - Αντιδράσεις και ερωτήματα
15:37
Στάρμερ: Η σειρά «Adolescence» θα μεταδοθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια της Βρετανίας
15:34
Η TP στην Ελλάδα, στους κορυφαίους εργοδότες για τις γυναίκες από το Great Place To Work® Hellas
15:31