ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Τοπικές βροχές και σκόνη από την Αφρική για σήμερα

Καιρός: Τοπικές βροχές και σκόνη από την Αφρική για σήμερα
Φωτογραφία αρχείου από τις 23 Απριλίου 2014, όπου η Αθήνα φαίνεται να έχει σκεπαστεί από την αφρικανική σκόνη EUROKINISSI/Αλέξανδρος Ζωντανός

Τοπικές βροχές και σκόνη από την Αφρική θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 33 βαθμούς Κελσίου και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) έχει ως εξής:

Αττική

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Στην υπόλοιπη χώρα

Αναμένεται να εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα κεντρικά τμήματα και τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικών όμβρων στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 25 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 20 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 24 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 26 έως 33 βαθμούς στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και από 25 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Βόρειο Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο σε νότιες διευθύνσεις και στο Νότιο Αιγαίο σε ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι από 3 έως 5 μποφόρ.

Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4-5 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ