Qatar Gate: Η Καϊλή, μια τσάντα με ευρώ και το μοιραίο λάθος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ιταλικών αλλά και των βελγικών δικαστικών αρχών, προκειμένου να ξετυλιχθεί το «κουβάρι» του σκανδάλου Qatar Gate, για το οποίο κατηγορούνται ως εμπλεκόμενοι η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και ακόμη ένα άτομο.
Το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ANSA) μετέδωσε την Κυριακή (18/12) λεπτομέρειες αναφορικά με τη στιγμή που οι βελγικές Αρχές εισέβαλαν στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες και εντόπισαν τη βαλίτσα με τις δεσμίδες χαρτονομισμάτων.
Γράφει το ANSA:
«Στην τσάντα γεμάτη μετρητά που ανήκε στον πατέρα της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, η οποία συνελήφθη από την αστυνομία των Βρυξελλών ενώ προσπαθούσε να διαφύγει, φέρεται να βρέθηκαν επίσης ένα μπιμπερό, γάλα και ένα iPad για τη δίχρονη κόρη της, που γεννήθηκε από την ένωση της Καϊλή με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι».
Το «αγκάθι» στην κατάθεση της Καϊλή
Την ίδια στιγμή, πάντως, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση που θα λάβουν οι δικαστές στις 22 Δεκεμβρίου σχετικά με την τύχη της Καϊλή είναι τα όσα η ίδια υποστήιξε ενώπιον των αστυνομικών.
Ένα από τα σημεία που συνιστούν «αγκάθι» είναι για ποιον λόγο ενώ ήξερε, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ότι υπάρχουν βαλίτσες με λεφτά στο σπίτι της, δεν ειδοποίησε τις βελγικές Αρχές αλλά αντίθετα τον πατέρα της.
Σημειώνεται ότι πρώτα συνελήφθη ο άντρας της, μετά είδε τα δημοσιεύματα για το Κατάρ και ζήτησε από τον πατέρα της να ξεφορτωθεί τη βαλίτσα με τα χρήματα και να τα παραδώσει, όπως ισχυρίζεται, στον Παντσέρι.
Η πλευρά της ευρωβουλευτή επιμένει πως ως προς το στοιχείο αυτό μεταφέρθηκε λάθος η κατάθεσή της, καθώς η ίδια τόνισε ότι «υπέθετε» πως υπήρχαν χρήματα στις βαλίτσες.
Όπως όλα δείχνουν, η Καϊλή θα επιχειρήσει να αποδείξει ότι η ίδια δεν έχει ασχοληθεί με άλλες χώρες πλην του Κατάρ κι ότι εάν αποφυλακιστεί, δεν θα μπορεί να επηρεάσει την έρευνα
Εξάλλου, αναμένεται να ισχυριστεί πως όλα τα ταξίδια της στο Κατάρ ήταν σε γνώση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, και ότι ποτέ δεν έδρασε μόνη της.
Ο ρόλος της ιταλικής κλίκας σύμφωνα με την «La Repubblica»
Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία αναφορικά με τη διείσδυση και την επιρροή της ιταλικής «κλίκας» του Qatar Gate στις Βρυξέλλες, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «La Repubblica». Συγκεκριμένα, σε σημερινό της δημοσίευμα, η ιταλική εφημερίδα επιχειρεί να «αναδείξει» τη δράση της «ομάδας» των Ιταλών που χρηματίζονταν από το Κατάρ για την προώθηση της ατζέντας της με αντάλλαγμα «πακτωλό» χρημάτων.
Έτσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Εύα Καϊλή κατάφερε να εκλεγεί στην αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χάρη και στο ευρύ δίκτυο σχέσεων του Αντόνιο Παντσέρι. Συγκεκριμένα, εκτενές ρεπορτάζ της «La Repubblica», αναφέρει ότι η μέθοδος δράσης της «κλίκας» –όπως την ονομάζει η ιταλική εφημερίδα– υποστήριξε την Καϊλή στην ψήφο υπέρ του Κατάρ, παρότι δεν έπρεπε να συμμετάσχει στην αρμόδια επιτροπή.
Ακόμα, το ιταλικό δημοσίευμα φωτίζει και πώς η Εύα Καϊλή κατάφερε να εκλεγεί, τον περασμένο Ιανουάριο, στην αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χάρη και στο ευρύ δίκτυο σχέσεων του Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος έχει επίσης συλληφθεί για το Qatar Gate.
Ολόκληρο το ρεπορτάζ της «La Repubblica»
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει διαβρωθεί, αλλά όχι μόνο πολιτικά, ακόμα και φυσικά. Αρχικά, πέρυσι τον Δεκέμβριο, η Επιτροπή Libe του Ευρωκοινοβουλίου – αυτή για τις πολιτικές ελευθερίες – συζητά τη διάταξη που απελευθερώνει τις θεωρήσεις εισόδου στην Ευρώπη για το Κατάρ. Πρόκειται για μία κρίσιμο σύνοδο. Θεωρείται θεμελιώδης για την «κλίκα» αλλά και για την κυβέρνηση του Κατάρ. Το σκηνικό μέσα στο οποίο γίνεται η ψηφοφορία είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Μέσα στην αίθουσα της Επιτροπής, εκτός από τους βουλευτές, υπάρχουν τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα. Ο ένας είναι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο συλληφθείς βοηθός του Αντρέα Κοτσολίνο, ο δεύτερος είναι ο σύμβουλος πολιτικής της ομάδας S&D, ο Ιρανός Ελντάρ Μαμέντοφ, και στη συνέχεια δύο άνδρες που ήρθαν απευθείας από την Ντόχα. Κάθονται πίσω από τις θέσεις των βουλευτών. Και ακολουθούν τα έργα. Δεν ανοιγοκλείνουν τα μάτια. Μόνο όταν επιτευχθεί η τελική έγκριση σηκώνονται και φεύγουν. Ακριβώς όπως κάνουν ο Τζόρτζι και ο Μαμέντοφ.
Με μια μικρή αλλά ουσιαστική διαφορά. Όταν το "παιχνίδι" τελειώνει και η διάταξη έχει εφαρμοστεί, ο βοηθός του Κοτσολίβο χαίρεται. Σαν να είχε πετύχει γκολ. Και "πανηγυρίζει" με τον γείτονά του, τον σύμβουλο της σοσιαλιστικής ομάδας. Μία σκηνή που άφησε τους πάντες λίγο εμβρόντητους. Ποτέ δεν είχε υπάρξει ένα είδος "οπαδισμού" κατά τη διάρκεια της εξέτασης της διάταξης. Ιδιαίτερα παρουσία εξωτερικών "παρατηρητών" που έμοιαζαν να βρίσκονται εκεί για να ελέγχουν. Ένα "μυστήριο" που κανείς δεν μπόρεσε να διαλευκάνει. Και αυτό διαπιστώθηκε από τους Βέλγους ερευνητές που ερευνούν το Qatargate. Στο παλάτι που παίρνει το όνομα του Αλτιέρο Σπινέλι, η παρουσία καλεσμένων που παρακολουθούν τα έργα δεν είναι ασυνήθιστη, αλλά σίγουρα όχι με αυτόν τον τρόπο.
Εξάλλου, από τον Νοέμβριο, ο Τζόρτζι εμφανιζόταν όλο και πιο νευρικός. Η προσοχή του ήταν στραμμένη αποκλειστικά σε τρεις φακέλους: Το ψήφισμα που θα ψηφιζόταν στα τέλη Νοεμβρίου στην Ολομέλεια του Στρασβούργου, το κείμενο για τις θεωρήσεις και η συμφωνία με την Qatar Airways. Πολύ δύσκολο! Σε σημείο να ασκεί συνεχώς πιέσεις σε κάποιους από τους "συναδέλφους" βοηθούς του. Ακόμα και στην εσωτερική συνομιλία. Και επίσης παραβιάζοντας κάποιες συνήθεις διαδικασίες.
Στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ομάδας S&D, για παράδειγμα, το όνομα του Τζόρτζι έχει αρχίσει να εμφανίζεται μαζί με εκείνο των βουλευτών. Λες και η παρουσία του ήταν υποχρεωτική και σε "πολιτικό" επίπεδο, και λες και αυτό θεωρούνταν "η μητέρα των μαχών" και ίσως και "συλλογή αποδείξεων". Αρκεί να πούμε ότι ακριβώς για το μέτρο που αφορούσε τις βίζες, μετά την καταμέτρηση των ψήφων, οι αρμόδιοι αντιλήφθηκαν ότι είχε προσμετρηθεί μία ακόμη ψήφος. Ποιου; Από την Εύα Καϊλή, τότε αντιπροέδρου της Ευρωβουλής και συντρόφου του Τζόρτζι.
Η "κλίκα" είχε επιταχύνει τις ενέργειές της από τα τέλη Οκτωβρίου. Ακόμα και το ψήφισμα, που εγκρίθηκε τότε στα τέλη Νοεμβρίου, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στη χώρα του Περσικού Κόλπου, είχε μετατραπεί σε μια γιγαντιαία δοκιμασία. Και ο Κοτσολίνο εμφανίστηκε ως η εμβληματική κεφαλή του μετώπου που οργάνωσε ο Παντσέρι. Όχι μόνο έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που υποστήριζε την "ήπια" γραμμή, αλλά στη συζήτηση των βουλευτών του PD άρχισε να αντιμετωπίζει εκείνους που ήθελαν να αυστηροποιήσουν το κείμενο. "Χάσατε τη χθεσινή συζήτηση στην ομάδα. Υπήρξε μια δουλειά που έχει χαθεί εδώ και χρόνια", έγραψε ο Κοτσολίνο.
"Επί της ουσίας, οι ισχυρισμοί είναι γελοίοι σχετικά με τη διαφθορά. Όπως λέει το κείμενο. Ωστόσο, δεν είχαμε χρόνο και σήμερα το πρωί είχα άλλα προβλήματα, όπως γνωρίζετε. Ζητώ συγγνώμη από όλους αν δεν είχα τον χρόνο να σας ενημερώσω". Έτσι, όχι μόνο αμφισβήτησε τον κίνδυνο διαφθοράς στο Κατάρ, αλλά μίλησε ακόμη και για "χαμένη δουλειά". Για να παραδεχτεί στη συνέχεια – αυτός που ήταν υπεύθυνος για την παρακολούθηση του θέματος – ότι είχε αποκρύψει τη "σύνδεση" των αποτελεσμάτων της συνάντησης με τις άλλες αντιπροσωπείες.
Η μέθοδος της "κλίκας" ήταν αυτή. Περιστρεφόταν γύρω από την ικανότητα του Παντσέρι να οργανώνει και να πείθει. Και να πλέκει σχέσεις. Όπως το ταξίδι που έκανε στη Δυτική Σαχάρα, πριν από μερικά χρόνια, ως πρόεδρος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με το Μαγκρέμπ. Μια αποστολή που οργανώθηκε με την έγκριση του Μαρόκου, το οποίο πολεμά τον τοπικό πληθυσμό της Σαχάρας εδώ και δεκαετίες, αλλά η οποία χρησίμευσε για να οικοδομήσει μια εικόνα αμεροληψίας.
Επιπλέον, η προσοχή στρέφεται και σε ένα ισπανικό μέτωπο της έρευνας. Ένα ενδεχόμενο που αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των βουλευτών του S&D. Μάλιστα, πολλοί ρώτησαν την επικεφαλής της ομάδας Ιράτσε Γκαρσία και τον Έλληνα υπέρμαχος για τους λόγους της υποψηφιότητας της Καϊλή για την αντιπροεδρία. Και η αναπαράσταση των γεγονότων έκανε την ιστορία να πέσει και πάλι πάνω στον Παντσέρι και σε έναν Ισπανό εκπρόσωπο του PSE: Τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Χαβιέ Μορένο Σάντσεθ. Στην πραγματικότητα, ο πρώην Ιταλός βουλευτής φέρεται να διαπραγματεύτηκε μαζί του την εκλογή της Καϊλή. Τίποτα παράνομο, αλλά μας κάνει να καταλαβαίνουμε πόσο ευρύ ήταν το δίκτυο σχέσεων του Παντσέρι».
Ο Guardian «καίει» την Καϊλή: «Ήταν η εκπρόσωπος Τύπου του Κατάρ»
Εκτενές ρεπορτάζ για τον ρόλο της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή στο πολύκροτο σκάνδαλο Qatar Gate δημοσιεύει ο βρετανικός Guardian, αποδίδοντας στην άρτι αποπεμφθείσα αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ρόλο «εκπροσώπου Τύπου» του Κατάρ.
Στο άρθρο που υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Τζένιφερ Ράνκιν και Έλενα Σμιθ αναφέρεται σχετικά:
«Η Καϊλή ήταν εκπρόσωπος της Μετσόλα στη Μέση Ανατολή. Ενδιαφερόταν πολύ για το Κατάρ. Ορισμένοι συνάδελφοι της έδωσαν το παρατσούκλι "εκπρόσωπος του λόμπι του Κατάρ". Ένας ευρωβουλευτής θυμάται να πίνει καφέ με την Καϊλή, όταν εκείνη ζήτησε τη βοήθειά τους για να "βελτιώσει τη γλώσσα" σε ένα ψήφισμα για το Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν αργότερα για να καταδικάσουν τους θανάτους χιλιάδων μεταναστών εργατών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να καλέσουν το Κατάρ να διεξάγει έρευνες. Η Καϊλή ήταν δυσαρεστημένη με το κείμενο. "Απλώς σκέφτηκα, εντάξει, δεν ξέρω γιατί ενδιαφέρεται να υποστηρίξει το Κατάρ"», δήλωσε ένας ευρωβουλευτής στον Guardian.
Σύμφωνα, πάντα, με τη βρετανική εφημερίδα, κατά τη συζήτηση του σχετικού ψηφίσματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Καϊλή εξέπληξε τους συναδέλφους της όταν δήλωσε ότι «το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα», αγνοώντας αμέτρητες αναφορές για τους θανάτους μεταναστών εργατών.
Ένας ευρωβουλευτής, ο Ερίκ Μαρκάρντ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη θέση του κοινοβουλίου σχετικά με τη συμφωνία για τη χορήγηση βίζας στο Κατάρ (και σε τρία άλλα κράτη), δήλωσε στο NPR ότι «ήταν πολύ προφανές ότι [η Καϊλή] ήταν πολύ υπέρ της χορήγησης απαλλαγής από την υποχρέωση έκδοσης βίζας στο Κατάρ πολύ γρήγορα και με όχι τόσους πολλούς όρους, αλλά δεν ενδιαφερόταν τόσο πολύ για τις άλλες χώρες».
Ο Guardian σημειώνει πως στην Αθήνα, το σκάνδαλο του Qatar Gate, «όχι μόνο έχει συγκλονίσει τους Έλληνες, αλλά έχει ηλεκτρίσει μια πολιτική σκηνή που είναι ήδη προετοιμασμένη για τις εκλογές του επόμενου έτους»
Παράλληλα, φιλοξενεί δήλωση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου για την εμπλοκή της Καϊλή στο σκάνδαλο.
Γράφει το σχετικό απόσπασμα της βρετανικής εφημερίδας:
«"Είναι μια τραγική υπόθεση", δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ως ηγέτης του ΠΑΣΟΚ έπαιξε όχι μικρό ρόλο στην άνοδο της πρώην παρουσιάστριας ειδήσεων μέσω του κεντροαριστερού κόμματος. "Αδιανόητο πολιτικά, θεσμικά και ηθικά"».
Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας του Μιλάνου οι διαδρομές του μαύρου χρήματος
Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και στην Ιταλία η διερεύνηση του σκανδάλου Qatar Gate, καθώς η Εισαγγελία του Μιλάνου ερευνά ενδελεχώς τις διαδρομές του μαύρου χρήματος, που διοχετευόταν επί μακρόν από την Ντόχα προς τους εμπλεκόμενους στην πολύκροτη υπόθεση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Corriere Della Sera, ο αναπληρωτής εισαγγελέας του Μιλάνου Φάμπιο Ντε Πασκουάλε, επικεφαλής της ομάδας «διεθνών υποθέσεων», ανέλαβε δράση, παρέχοντας δικαστική συνδρομή σε συναδέλφους του στις Βρυξέλλες που ζήτησαν να ακούσουν μάρτυρες για την υπόθεση του Qatar Gate.
Η υπόθεση, σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, Τζουζέπε Γκουαστέλα, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη γειτονική Ιταλία:
«Αν το πρόγραμμα της ΜΚΟ του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι (σ.σ. θεωρείται ο εγκέφαλος του σκανδάλου) "Fight Impunity" ήταν το μέσο μέσω του οποίου δωροδοκούσε όσους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορούσαν να "εξωραΐσουν" την εικόνα του Μαρόκου και του Κατάρ με τα λόγια του, αν μέσω αυτού τα χρήματα κατέληξαν κυρίως σε Ιταλούς, βουλευτές ή όχι, τότε θα πρέπει να αναζητηθούν και ενδεχομένως να βρεθούν στην Ιταλία».
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο πρώτος στόχος της έρευνας του αναπληρωτή εισαγγελέα του Μιλάνου είναι ακριβώς αυτός. Προς το παρόν, ο Ντε Πασκουάλε που είναι υπεύθυνος για την ομάδα «διεθνών υποθέσεων» προχωρά παρέχοντας δικαστική συνδρομή στους συναδέλφους του στις Βρυξέλλες, οι οποίοι ζήτησαν να ακούσουν μάρτυρες, να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και να εξακριβώσουν αν υπάρχουν άτομα που συνδέονται με τον Παντσέρι.
Παράλληλα, θα ερευνηθεί αν τα άτομα αυτά ενδέχεται να έχουν λάβει χρήματα από τη ΜΚΟ του Παντσέρι, η οποία, αν και επισήμως δεσμευόταν για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φαίνεται να εργαζόταν περισσότερο για την προστασία των συμφερόντων του Ραμπάτ και της Ντόχα, σύμφωνα με τους λίγους, πενιχρούς επίσημους ισχυρισμούς που είναι γνωστοί.
Επιπλέον, ερευνητικές πηγές με έδρα το Μιλάνο κάνουν λόγο για «σημαντικά κεφάλαια που κατατέθηκαν στους πρώτους τρεχούμενους λογαριασμούς που ερευνώνται».
Υπενθυμίζεται ότι πέραν του Παντσέρι, κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Qatar Gate είναι η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, με το κατηγορητήριο να είναι εξαιρετικά βαρύ για τους ίδιους: Κατηγορούνται για εγκληματική συνωμοσία, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.
Σημειώνεται επίσης, πως στο σπίτι του Παντσέρι βρέθηκαν 600.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ άλλα 750.000 ευρώ στο σπίτι στις Βρυξέλλες όπου ζούσαν η Καϊλή και ο Τζόρτζι μέχρι τη σύλληψή τους και τα οποία ο τελευταίος, επίσης για να σώσει τη ζωή της συντρόφου του, ομολόγησε ότι ήταν μόνο δικά του.
Όμως οι ερευνητές στο Μιλάνο υποψιάζονται ότι η λεία δεν περιορίζεται σε αυτό το «βουνό» από χαρτονομίσματα. Τα παρακλάδια των χρημάτων, εκτός από αυτό που κατασχέθηκε, θα μπορούσαν να έχουν ταξιδέψει από το Βέλγιο στην Ιταλία. Όχι μόνο στην κατοχή των Παντσέρι και Τζόρτζι, αλλά και άλλων ανθρώπων (σ.σ. στις Βρυξέλλες κατασχέθηκαν και σφραγίστηκαν τα γραφεία 19 συνεργατών βουλευτών, πολλοί από τους οποίους ήταν Ιταλοί).
Όπως υπογραμμίζει η Corriere, ο εντοπισμός τους, ακολουθώντας τη ροή του μαύρου χρήματος, αποτελεί το βασικό καθήκον του εισαγγελέα Ντε Πασκουάλε αλλά και της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας.
Ξεψαχνίζουν την αδελφή της Καϊλή - Τι ισχύει με τα ακίνητα
Εν τω μεταξύ, οι ελληνικές Αρχές θα ελέγξουν τη χρηματοδότηση και τις ροές χρήματος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας που ίδρυσε η αδερφή της Εύας Καϊλή το 2017, η οποία δηλώνει έδρα το ίδιο κτήριο στο Κολωνάκι όπου στεγάζεται η εταιρία Real Estate που ίδρυσε η ευρωβουλευτής και ο σύντροφός της.
Η δεύτερη εταίρος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας είναι συνεργάτιδα της Εύας Καϊλή, η οποία είναι και διαχειρίστρια της εταιρίας Real Estate της ευρωβουλευτού και του Φραντσέσκο Τζόρτζι.
Στο επίκεντρο των ερευνών μπαίνουν και τα ακίνητά της, όπως το διαμέρισμα των 170 τ.μ. που αποκτήθηκε το 2019 έναντι 260.000 ευρώ αλλά και ένα σπίτι στην Άνοιξη που αγοράστηκε το 2009 έναντι 290.000 ευρώ.
Αλλωστε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates, Θεμιστοκλή Μπάκα: «Ενα ακίνητο σε πολύ καλη περιοχή της Αθήνας, στο Παλαιό Ψυχικό, είδαμε ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι από 600.000-650.000 ευρώ.
Μας δημιουργεί ερωτήματα πως ένας ιδιοκτήτης δέχτηκε να πουλήσει ένα ακίνητο με αντικειμενική αξία 600.000-650.000 ευρώ στο ποσό των 260.000-270.000 ευρώ. Όσον αφορά στο σπίτι στην Άνοιξη, η ανώτερη τιμή θα μπορούσε να ήταν από 330.000 έως 350.000 ευρώ ενώ η τιμή πώλησης είναι στις 291.000 ευρώ, άρα δεν έχουμε μεγάλη απόκλιση».
Το σπίτι στην Άνοιξη πουλήθηκε από την ευρωβουλευτή το 2018 έναντι 340.000 ευρώ. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα δεν έχει αναπτύξει η μια εταιρεία, επισημαίνει ο πληρεξουσίος δικηγόρος της κ. Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Παρασκευής, προσθέτοντας πληροφορίες και για μια ακόμη εταιρεία και μια «επιστημονική πρωτοβουλία».