ΕΛΛΑΔΑ

Στο Άγιον Όρος ο Βλ. Πούτιν

Στο Άγιον Όρος ο Βλ. Πούτιν
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

Στον ιερό ναό του Πρωτάτου, στο Άγιον Όρος έφθασε πριν λίγη ώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Το Ρώσο πρόεδρο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ακολούθησε θερμή υποδοχή από την Ιερά Κοινότητα με επικεφαλής τον πρωτοεπιστάτη ή Άγιο Πρώτο, Παύλο και τον πολιτικό διοικητή του Αγ. Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολούθησε πανηγυρική δοξολογία και ακολούθησε επίσημη υποδοχή.

Κατά την άφιξη του ρώσου προέδρου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, στον ιερό ναό του Πρωτάτου παρέστησαν σύμφωναμε το ΑΠΕ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος.

Τον κ. Πούτιν συνόδευσαν από τη Δάφνη στις Καρυές ο υπουργός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Αμανατίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στη συνέχεια στον ναό του Αγίου Παντελεήμονος όπου βρίσκεται από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. Η επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα στον ναό θα ολοκληρωθεί με το πέρας της πανηγυρικής δοξολογίας οπότε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη από όπου και θα «πετάξει» απευθείας για τη Μόσχα.