ΕΛΛΑΔΑ

Λύτρας για 12χρονη: Τραπεζικά εμβάσματα των 110 ευρώ και συνομιλίες οδήγησαν τη μητέρα στη φυλακή

Εικόνα από την μεταγωγή της μητέρας στην ανακρίτρια ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Σε «ενδείξεις βασίστηκε η ποινική δίωξη της μητέρας της 12χρονης» από τα Σεπόλια όπως αναφέρει ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, ενώ ο Όθων Παπαδόπουλος που θα αναλάβει την υπεράσπιση ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση λέει πως η συνομιλίες με την ανήλικη δεν διώκονται ποινικά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Λύτρας ισχυρίστηκε πως τα τραπεζικά εμβάσματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό της 37χρονης, αλλά και τα μηνύματά της προς την κόρη της ήταν οι ενδείξεις πάνω στις οποίες βασίστηκε η απόφαση για την προφυλάκισή της.

«Πράγματι, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για τη μητέρα. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με βάση τις ενδείξεις. Δεν είναι πρώτη φορά, έχει συμβεί πάμπολλες φορές κάποιος να κρατείται προσωρινά και το δικαστήριο στο τέλος να τον απαλλάσσει. Συμβαίνει πάρα πολύ συχνά. Υπάρχουν ενδείξεις, λοιπόν. Έχουν μεγάλη διαφορά οι ενδείξεις από τις αποδείξεις και αυτό θα κριθεί στο δικαστήριο», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια ο κ. Λύτρας διευκρίνισε πως οι ενδείξεις είναι «ο τραπεζικός λογαριασμός της μητέρας, όπου βρέθηκαν τα χρήματα, και κάποια μηνύματα της μητέρας που ζητούσε χρήματα από το παιδί».

Σημειώνεται ότι στο κατηγορητήριο της 37χρονης δεν εντάσσονται τα μηνύματα της 37χρονης, μέσα από τα οποία ζητούσε χρηματικά ποσά από τον 53χρονο και τη σύζυγό του.

«Έχουν βρεθεί 110 ευρώ από τέσσερις καταθέσεις. Είναι δύο καταθέσεις από συγκεκριμένο άτομο, που υπάρχουν τα στοιχεία του και απ’ όσο γνωρίζω δεν έχει συλληφθεί ακόμα, και δύο ακόμα από κάποιον άλλον, που δεν υπάρχει το όνομά του, μόνο ο τραπεζικός του λογαριασμός», συμπλήρωσε ο Απόστολος Λύτρας.

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες συλλήψεις για την υπόθεση, ενώ εξήγησε πως βρέθηκαν τα εμβάσματα στον λογαριασμό της μητέρας.

«Περιμένουμε αρκετές συλλήψεις για αυτή την υπόθεση. Η μικρή έχει εξηγήσει ότι τον λογαριασμό της μητέρας τον πήρε και τον έδωσε στον 53χρονο. Αυτό έχει καταθέσει το παιδί. Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως είναι δυνατόν να παίρνουμε σαν δεδομένο μερικά πράγματα που λέει το παιδί και όχι όλα. Το παιδί ανέφερε για τον 53χρονο και τους υπόλοιπους. Μέσα σε αυτή την κατάθεση αναφέρει ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα και το εξηγεί με λεπτομέρειες».

«Ένας ειδικός που εξετάζει παιδιά μπορεί να αντιληφθεί εάν το παιδί είναι δασκαλεμένο ή όχι. Τέτοιο πράγμα από την κατάθεση δεν προκύπτει και το παιδί δεν θα μπορούσε να είναι δασκαλεμένο από τη μητέρα του, γιατί την ημέρα της κατάθεσης η μητέρα είχε ήδη συλληφθεί», τόνισε ο κ. Λύτρας.

Παπαδόπουλος: Ίσως είναι πάνω από 213 αυτοί που επικοινώνησαν με το προφίλ της 12χρονης

Με την σειρά του ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο για το αν αυτοί που συνομίλησαν με το προφίλ της 12χρονης είναι 213 ή αν είναι περισσότεροι, ενώ προς το παρόν όπως είπε είναι όλοι από την ίδια πλατφόρμα.

Όπως είπε πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα, που είναι ένα διαδικτυακό κέντρο γνωριμιών, δηλαδή οι χρήστες που έχουν μπει εκεί, έχουν μπει με σκοπό να βρουν ένα ενήλικο πρόσωπο με σκοπό την γνωριμία. Με την είσοδο στην πλατφόρμα πρέπει να δηλώσει κανείς ότι είναι άνω των 20 ετών για να κάνει χρήση της, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ανέφερε ακόμα ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση κάποιος έβαλε ένα πολύ μικρό παιδάκι, ανήλικο, μέσα σε ένα διαδικτυακό κέντρο γνωριμιών, χωρίς να γνωρίζουν οι χρήστες ότι πρόκειται για ανήλικο.

«Επικοινώνησαν μαζί μου μερικοί από τους 213 που μπήκαν στην πλατφόρμα και φοβούνται μην τυχόν παρεξηγηθεί το περιεχόμενο και το γεγονός της συνομιλίας τους με το συγκεκριμένο προφίλ, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν ήξεραν την ηλικία του», σημείωσε ακόμα και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρουμε αν η συνομιλία που είχαν ήταν με την 12χρονη ή με άλλον χρήστη».

Όπως είπε δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο αν κάποιοι από αυτούς είχαν συναντηθεί με την 12χρονη.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η απλή συνομιλία δεν διώκεται ποινικά.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται οι ηλεκτρονικές συσκευές και οι συνομιλίες του Ηλία Μίχου με επίδοξους βιαστές, μέσω του προφίλ της 12χρονης, το οποίο είχε φτιάξει σε εφαρμογή γνωριμιών.

Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 367 συνομιλίες που έχουν πραγματοποιηθεί από προφίλ με χρήστες που είχαν 6ψηφια ID.

Σε 71 από αυτές, καταγράφονται διάλογοι που προκαλούν αποτροπιασμό.

Ο Ηλίας Μίχος φέρεται να ζητούσε από 50 έως 230 ευρώ, ενώ προέτρεπε τους αγνώστους να επικοινωνήσουν με την 12χρονη, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής.

Συνολικά, είχε δημιουργήσει 51 διαφορετικά προφίλ της ανήλικης, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι μέσα από την εξέτασή τους θα προκύψουν νέα εντάλματα σύλληψης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν υποβληθεί περί τα 100 - 150 αιτήματα ταυτοποίησης ιδιοκτητών για κινητά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός εμπλοκής στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της ανήλικης μιας σειράς προσώπων.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έβαλαν στο μικροσκόπιο πέντε κινητά τηλέφωνα, από τα οποία άγνωστοι επικοινωνούσαν με το παιδί.

Ένα εκ των κινητών τηλεφώνων αντιστοιχούσε στον Ιωάννη Σοφιανίδη που συνελήφθη και προφυλακίστηκε, ενώ ένα δεύτερο αντιστοιχούσε σε μια γυναίκα από την Αττική η οποία και κατέθεσε πως της είχαν κλέψει το 2018 μια τσάντα με πολλά καρτοκινητά στο μετρό της Ομόνοιας.

Σύμφωνα με πηγές πάντως πολλοί χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες τους τα λεγόμενα «πακιστανικά» τηλέφωνα, προκειμένου να κρύβουν τα ίχνη τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης