Πολυτεχνειούπολη: Εντοπίστηκαν επαφές της συμμορίας με σκληρούς κακοποιούς
Ανανεώθηκε:
Αστρονομικά φαίνεται ότι ήταν τα κέρδη από τη δράση των συμμοριών μέσα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι είχαν επαφές με πολύ σκληρούς κακοποιούς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου που μετέδωσε το OPEN, τα μέλη των συμμοριών φέρεται να έβγαζαν χρήματα και στο εξωτερικό.
Η έρευνα των αστυνομικών μέχρι στιγμής έχει αποδείξει ότι ήταν τόσα τα χρήματα τα οποία τελικά έβγαζαν, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο για ληστείες, κλοπές και εμπόριο ναρκωτικών τη φοιτητική εστία, που βρέθηκαν εμβάσματα του αρχηγού της συμμορίας, με τα οποία έστελνε χρήματα στην Αλβανία. Μάλιστα, οι αστυνομικοί λένε ότι δεν είναι διόλου απίθανο να έκαναν και επενδύσεις στη χώρα αυτή – αυτό θα ερευνηθεί στην πορεία.
Επαφές και με γνωστούς κακοποιούς της νύχτας
Επίσης, συνεχίζεται η έρευνα για να δουν με ποιους άλλους κακοποιούς, κυρίως της νύχτας, είχαν σχέσεις και επαφές οι συλληφθέντες. Μάλιστα, φαίνεται ότι έχουν προκύψει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα, και βρίσκονται και άνθρωποι οι οποίοι έχουν απασχολήσει, στο παρελθόν, τις Αρχές, για υποθέσεις της νύχτας.
Σοκαριστικά στοιχεία για τη δράση της σπείρας
Όλο και περισσότερες πληροφορίες για την πλούσια δράση της αλβανικής μαφίας που δρούσε στην Πολυτεχνειούπολη έρχονται στο «φως της δημοσιότητας», με τα «πλοκάμια» της εγκληματικής οργάνωσης να φτάνουν μέχρι και στη χρηματοδότηση βομβιστικών επιθέσεων, όπως αυτή τον Μάιο του 2017 εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.
Σύμφωνα με το «Το Βήμα», στις 15 Νοεμβρίου 2018 κρίσιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε σαφή ενημέρωση της ηγεσίας της για ύποπτους συσχετισμούς κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού με αιματηρές επιθέσεις στον πανεπιστημιακό χώρο στου Ζωγράφου.
Η έρευνα αυτή ξεκίνησε μετά τη διαπίστωση ότι δραστήριος αντιεξουσιαστής που είχε κατηγορηθεί για την αποστολή δέματος-βόμβα που τραυμάτισε μέσα στο αυτοκίνητό του στην οδό Μάρνη, στις 25 Μαΐου 2017, τον Λουκά Παπαδήμο, λάμβανε στον τραπεζικό λογαριασμό του χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, 14 άτομα προχωρούσαν, μετά από εντολές και μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού και από αλλού, σε καταθέσεις στον λογαριασμό του νεαρού αντιεξουσιαστή.
Ένας εξ αυτών των αλβανών χρηματοδοτών φέρεται ότι ήταν αυτός που συνελήφθη ως αρχηγός της «βάσης» της μαφίας στου Ζωγράφου και εκείνος που επιχείρησε να τραυματίσει με κατσαβίδι τη νεαρή αστυνομικό!
Ο δεύτερος είχε συλληφθεί το 2020 για την απαγωγή του γιου δημοσιογράφου που εξελίχθηκε, μετά από ομηρεία εντός της Πολυτεχνειούπολης, σε ληστεία στο οικογενειακό σπίτι του.
Επίσης ο ίδιος αλλοδαπός είχε κατηγορηθεί για επιδρομές σε γραφεία καθηγητών και σε εργαστήρια του Πανεπιστημίου με κλοπές εξοπλισμού της τάξης των 200.0000 ευρώ.
Οι διασυνδέσεις με βαρυποινίτες στις φυλακές Κορυδαλλού
Για τις συμμορίες με έδρα τους πανεπιστημιακούς χώρους του Ζωγράφου οι οποίες εξαρθρώθηκαν από την τωρινή έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχαν πολυσέλιδα ενημερωτικά εσωτερικά σημειώματα από τον Νοέμβριο του 2018, που κατέγραφαν τη δράση της, χωρίς να υπάρξει καμιά απολύτως αντίδραση.
Στη συγκεκριμένη, απόρρητη ενημέρωση που έφθασε τότε στην ηγεσία της αστυνομίας καταγράφονταν οι διασυνδέσεις των αλλοδαπών ποινικών της φοιτητικής εστίας με βαρυποινίτες στις φυλακές Κορυδαλλού που συμμετείχαν σε φονικές συμμορίες ληστών με καλάσνικοφ, περιγράφοντας πόρτα-πόρτα τι συνέβαινε στα διαμερίσματα της φοιτητικής εστίας που κατοικοέδρευαν οι κακοποιοί.
Ακόμη φαίνεται ότι είχαν χαρτογραφηθεί οι ομάδες… περιφρούρησης της «μαφίας» στους πανεπιστημιακούς χώρους, όπως και οι πελάτες για αγορά ναρκωτικών ουσιών που συνέρρεαν στις εστίες του Ζωγράφου. Χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση.