Συνάντηση Δένδια-Τσούνη: Στο επίκεντρο η στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ
Ανανεώθηκε:
Η στρατηγική σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον αμερικανό πρεσβευτή Τζορτζ Τσούνη ο οποίος νωρίτερα έδωσε το παρών στην τελετή παράδοσης των αναβαθμισμένων μαχητικών F-16 Viper στην Τανάγρα.
Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον κ. Τσούνη, συζητήθηκαν η στρατηγική σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ, η περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και περιφερειακά ζητήματα, ιδίως όσον αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.
Τσούνης: Αρχή για τις ΗΠΑ η σταθερότητα και ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο
Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζορτζ Τσούνης, παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης των πρώτων δύο μαχητικών αεροσκαφών F-16 Viper της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Τανάγρα.
Ο κ. Τσούνης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία της Lockheed Martin με την ΕΑΒ, ενώ αναφέρθηκε και στη αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, τονίζοντας ότι «αυξάνει τη διαλειτουργικότητα και την ασφάλεια».
«Η ειρήνη και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε, «αποτελούν αρχή για τις ΗΠΑ».
Διαβάστε επίσης: Παναγιωτόπουλος: Τα F-16 Viper απέναντι στις απειλές και τις προκλήσεις που δέχεται η χώρα
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
F-16 Viper: Τι συστήματα περιλαμβάνει η αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών
Πολεμική Αεροπορία: Εικόνες από την παράδοση των δύο πρώτων F-16 Viper στην ΕΑΒ
Πόσο θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποια τα δικαιώματα των καταναλωτών
05:00
Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα παιδιού - Πότε κλείνει η πλατφόρμα των αιτήσεων
04:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 16 Ιανουαρίου
03:00
Agro-Verify: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή - Ψηφιακός έλεγχος σε πραγµατικό χρόνο
02:00