Έγκλημα στην Αίγινα: Έρευνα για συνεργούς επτά χρόνια μετά τη διπλή δολοφονία
Ανανεώθηκε:
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Αρχών για το κατά πόσο είχε συνεργούς ο 36χρονος συλληφθέντας στη Μάλτα για τη διπλή στυγνή δολοφονία στην Αίγινα το 2015, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και πρόκειται σύντομα να εκδοθεί στη χώρα μας.
Ο 36χρονος συνελήφθη την Παρασκευή στη Μάλτα, καθώς οι αρχές τον ταυτοποίησαν αξιοποιώντας τα στοιχεία εξέτασης DNA.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπάρχουν ενδείξεις πως τη μοιραία νύχτα της 30ης Νοεμβρίου του 2015, όταν η Ειρήνη Μαρμαρινού και ο ανιψιός της Λάμπρος Πρωτονοτάριος κάηκαν ζωντανοί, ο 36χρονος δεν έδρασε μόνος του προκειμένου να ληστέψει το ποσό των 800.000 ευρώ που εικαζόταν ότι η 71χρονη γυναίκα έκρυβε στο σπίτι της.
Οι ανακριτικές αρχές θεωρούν πως ο ένας εκ των δραστών είχε στήσει ενέδρα στην αυλή του σπιτιού στην Αίγινα, άρπαξε την 71χρονη και την έβαλε μέσα στο σπίτι όπου είχε ήδη εισβάλει ο δεύτερος δράστης, έχοντας προλάβει να ακινητοποιήσει τον 44χρονο ανιψιό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Alpha.
Ο 36χρονος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να προσπαθεί να μπλοκάρει την έκδοσή του στην Ελλάδα -μέσω συνηγόρου του στη Μάλτα- προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν έφτασαν τα αποτυπώματα στο δικαστήριο και αρνούμενος ότι είναι το πρόσωπο του καταζητεί η ΕΛ.ΑΣ. και η ελληνική δικαιοσύνη.
Το χρονικό του φονικού
Το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου του 2015, η Ειρήνη Μαρμαρινού και ο ανιψιός της Λάμπρος Πρωτονοτάριος βρήκαν φρικτό θάνατο στο σπίτι της άτυχης γυναίκας, στην Αίγινα.
Σύμφωνα με τις Αρχές, όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα πως το κίνητρο της δολοφονίας ήταν οικονομικό. Από την άρση τραπεζικού απορρήτου προέκυψε πως λίγο πριν από τα capital controls η άτυχη γυναίκα είχε προχωρήσει σε ανάληψη των αποταμιεύσεών της, ύψους 800.000 ευρώ, που ενδεχομένως είχε κρύψει στο σπίτι της.
Με δεδομένο ότι τα θύματα βασανίστηκαν, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι δράστες κατάφεραν να εντοπίσουν και να αρπάξουν τα χρήματα. Ο χώρος της μονοκατοικίας ερευνήθηκε εσωτερικά και εξωτερικά, χωρίς να βρεθεί το παραμικρό.
Σύμφωνα με το νομικό εκπρόσωπο των συγγενών των θυμάτων, Νίκο Διαλυνά, ο οποίος έχει μιλήσει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η οικογένεια των αδικοχαμένων ξεκίνησε δικές της έρευνες, ορίζοντας ειδικούς επιστήμονες ώστε να φωτιστεί η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι.
«Έχω εντολή από την οικογένεια να φτάσουμε μέχρι τέλους. Πιστεύουμε ότι υπήρχαν σημαντικές παραλείψεις από τις Αρχές, οι οποίες έχουν επισημανθεί με αναφορά μας προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., στην αρμόδια υπουργό και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν τίθεται θέμα ληστείας. Οι δράστες έψαχναν έγγραφα που ενοχοποιούσαν συγκεκριμένο άτομο. Αυτοψία στο χώρο δεν έγινε, προσωπικά απευθύνθηκα στο αρμόδιο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής, ζήτησα φωτογραφίες και μου απάντησαν ότι ισχύει το απόρρητο της προανάκρισης. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα μετά από τρία χρόνια…», ανέφερε, σύμφωνα με το anikolouli.gr.
Κλειδωμένο το σπίτι
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αίγινας ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 11:15 εκείνο το βράδυ.
Έφθασε άμεσα στο σημείο που ήταν πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του κλιμακίου και η φωτιά σβήστηκε μετά από δέκα με δεκαπέντε λεπτά περίπου.
Οι δράστες υπολογίζεται ότι έβαλαν τη φωτιά μετά τις 10:15 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κεντρικές πόρτες του σπιτιού ήταν κλειδωμένες, με το κλειδί να βρίσκεται από μέσα.
Το τζάμι της μπαλκονόπορτας δίπλα από την εξώπορτα βρέθηκε σπασμένο. Φαίνεται ότι από εκεί έσυραν την ηλικιωμένη αφού την αιφνιδίασαν στον κήπο.
«Τους έκαψαν ζωντανούς…»
Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, οι δράστες χτύπησαν τόσο άγρια τα δύο θύματα που τους προκάλεσαν συντριπτικά κατάγματα σχεδόν σε όλο το σώμα τους και στη συνέχεια, ενώ ακόμα ανέπνεαν, τους έβαλαν φωτιά.
Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Υπήρξε δόλος, μίσος, σκοπός. Είχαν χτυπηθεί άγρια και έφεραν κακώσεις σε διάφορα σημεία. Τα χτυπήματα και τα κατάγματα προήλθαν είτε από κλωτσιές ή μπουνιές, είτε από κάποιο θλον όργανο ξύλο, ρόπαλο ή κάτι παρόμοιο. Τα θύματα όταν τους έβαλαν φωτιά ήταν σε ημιθανή κατάσταση και δεν ήταν δυνατόν να αντιδράσουν. Βασανίστηκαν και φαίνεται πως τους έκαιγαν σιγά-σιγά, ίσως με σκοπό να μην αφήσουν στοιχεία.
»Δυστυχώς δεν έχω δει φωτογραφίες από το χώρο. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ο ορισμός της ιατροδικαστικής αυτοψίας. Τα πτώματα έπρεπε να κρατηθούν εκεί όσο χρειαστεί μέχρι να φτάσει στον τόπο ιατροδικαστής. Από τη στιγμή που ο χώρος παραμένει άθικτος αν η οικογένεια πάρει τις φωτογραφίες, μπορεί ένας ιατροδικαστής να προχωρήσει σε μια αναπαράσταση ακόμα και σήμερα».