ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Έκρυψαν τη μητέρα τους σε φοιτητική εστία για να τη σώσουν από τον πατέρα τους

Πάτρα: Έκρυψαν τη μητέρα τους σε φοιτητική εστία για να τη σώσουν από τον πατέρα τους
Η γυναίκα έχει ήδη υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του pixabay

Μία ιστορία ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνίστρια μία μητέρα η οποία για να αποφύγει τον εν διαστάσει σύζυγό της, κρύφτηκε στην εστία του πανεπιστημίου στην Πάτρα όπου φοιτούν τα παιδιά της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» η γυναίκα, κάτοικος νησιού του Αιγαίου, ένιωσε απειλή από τον εν διαστάσει σύζυγό της και προφανώς ζήτησε βοήθεια από τα τρία παιδιά της που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οι τρεις φοιτητές αναγκάστηκαν να φιλοξενήσουν, ουσιαστικά να κρύψουν, την μητέρα τους από τον πατέρα τους, ο οποίος έφυγε από το νησί με προορισμό την Πάτρα για να εντοπίσει και να συναντήσει την εν διαστάσει σύζυγό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι φοιτητές έκρυψαν τη μητέρα τους στην εστία του πανεπιστημίου, ενώ ήταν τέτοια η μανία του άνδρα να την εντοπίσει, που έμαθε ότι είχε πονόδοντο και απευθύνθηκε μέχρι και σε οδοντίατρο της Πάτρας (την οποία γνώριζε) για να ρωτήσει αν η γυναίκα του πήγε εκεί. Έτσι θα επιβεβαίωνε τις υποψίες του ότι πράγματι η εν διαστάσει σύζυγος, βρίσκεται στην πόλη.

Η γυναίκα έχει ήδη υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν ο άνδρας κατάφερε να την εντοπίσει ή φοβούμενος τα ασφαλιστικά μέτρα και την οργή των γιων του, επέστρεψε στο νησί.

Τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία

Συγκλονίζουν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλθηκαν στη γραμμή «SOS 15900» τους πρώτους επτά μήνες του 2022.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους μέχρι και τον Ιούλιο, οι κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή «SOS 15900» για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ανήλθαν σε 2.090, ενώ, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, δηλαδή τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, έγιναν 708 κλήσεις.

Σχεδόν όλες οι κλήσεις που έγιναν αφορούσαν σε κακοποίηση γυναικών από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα (σε ποσοστό περίπου 70%), οι καταγγελίες έγιναν από τις ίδιες τις κακοποιημένες γυναίκες, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις έγιναν από τρίτα πρόσωπα, όπως συγγενείς ή φίλους και γείτονες.

Όσον αφορά στο είδος της κακοποίησης, πρώτη στη λίστα είναι η σωματική, ενώ ακολουθεί η ψυχολογική, η λεκτική και, τέλος, η οικονομική.