ΕΛΛΑΔΑ

Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τα στρατόπεδα του υπ. Άμυνας

EUROKINISSI

Αξιοποίηση των στρατοπέδων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που δεν χρησιμοποιούνται ώστε να δημιουργηθούν μικρότερα και επαρκέστερα κέντρα φιλοξενίας, ζήτησε από την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού επισκέφτηκε σήμερα το Ελληνικό όπου βρίσκονται περίπου 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ όπως είπε η κυβέρνηση έχει σκοπό να μεταφέρει εκεί επιπλέον 500 μετανάστες.

Στην επίσκεψή του ο κ. Θεοδωράκης συνοδευόταν από τους τρεις δήμαρχους της περιοχής, τον Γιάννη Κωνσταντάτο, δήμαρχο Ελληνικού- Αργυρούπολης, τον Ανδρέα Κονδύλη, δήμαρχο Αλίμου και τον Γιώργο Παπανικολάου, δήμαρχο Γλυφάδας.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι παρά τις προσπάθειες των Δήμων υπάρχουν ανυπέρβλητα προβλήματα που δεν θα λυθούν αν ο χώρος δεν αποσυμφορηθεί.

Ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος σημείωσε ότι «αυτό που συμβαίνει είναι προσβολή και για τους ίδιους τους μετανάστες και για τις τοπικές μας κοινωνίες», ενώ ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης από την μεριά του τόνισε πως «η κατάσταση στο Ελληνικό εκθέτει διεθνώς τη χώρα με άθλιες συνθήκες διαμονής».

Τέλος, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου σημείωσε πως «η κατάσταση πλέον είναι απολύτως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης