ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Μικρά θερμοκήπια «ανθίζουν» σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου

Αθήνα: Μικρά θερμοκήπια «ανθίζουν» σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου
Στόχος του προγράμματος είναι τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν, από τη νηπιακή ηλικία την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας #CNNgrNews INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Εφτά μικρά θερμοκήπια «ανθίζουν» σε αντίστοιχο αριθμό βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αθηναίων για τους λιλιπούτειους φίλους μας έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή από μικρή ηλικία με την παραγωγή προϊόντων και τη σημασία αυτών στη διατροφική μας αξία.

Νωρίς το πρωί της Μ. Τετάρτης ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, βρέθηκε στο δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό της οδού Σπύρου Πάτση, στον Βοτανικό, σε ένα από τα θερμοκήπια που βρίσκονται στους σταθμούς.

Εκεί, ο ίδιος μαζί με τα μικρά παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους, φύτεψαν τα πρώτα λαχανικά και εσπεριδοειδή στο μικρό τους θερμοκήπιο, που βρίσκεται στον προαύλιο του σταθμού. Τα επτά θερμοκήπια δημιουργήθηκαν, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού ευρωπαϊκού προγράμματος «Fusilli», στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αθηναίων μαζί με έντεκα ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις.

Στόχος του προγράμματος είναι -μεταξύ άλλων- τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν, από τη νηπιακή ηλικία μέσα στο αστικό περιβάλλον, την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή διατροφή και ανάπτυξή τους. Τα παιδιά μέσα από την επαφή τους με τη γη, μαθαίνουν την αξία της και εκπαιδεύονται από μικρή ηλικία στο να σέβονται το περιβάλλον και τα προϊόντα του. Επίσης, η ενασχόλησή τους στο θερμοκήπιο του σχολείου τους, είναι ένας ευχάριστος τρόπος που εντάσσεται στο πρόγραμμα της καθημερινότητάς τους μέσα σε αυτό.

«Οι ανάγκες των παιδιών μας δείχνουν τον δρόμο και μας οδηγούν σε πρωτοποριακές πρακτικές», δήλωσε μετά την επίσκεψή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος τόνισε ότι στόχος είναι, την επόμενη χρονιά, το σημαντικό αυτό πρόγραμμα να επεκταθεί και στους 68 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αθήνας, «ώστε όλα τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα οφέλη της βιώσιμης διατροφής μέσα στην πόλη».

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί που βρίσκονται στην οδό Πειραιώς (1η Δημ. Κοινότητα), επί της οδού Νικοσθένους (2η Δημ. Κοινότητα), Σπύρου Πάτση (3η Δημ. Κοινότητα), Λένορμαν (4η Δημ. Κοινότητα), Ροστάν και Πολυλά (5η Δημ. Κοινότητα), Κηφισίας Α' (7η Δημ. Κοινότητα), Σεβαστουπόλεως (7η Δημ. Κοινότητα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ