ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φιλιππίδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» ζητούν να καταθέσουν οι δύο καταγγέλλουσες

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος INTIME

Αίτημα να καταθέσουν στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη «κεκλεισμένων των θυρών» υπέβαλαν δυο από τα τρεις καταγγέλλουσες δια των δικηγόρων τους.

Ειδικότερα, η Α.Μ, η οποία έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση από τον ηθοποιό, ζήτησε η κατάθεση της να γίνει κεκλεισμένων των θυρών διότι εξετάζονται σοβαρότατα αδικήματα και -όπως ανέφερε ο δικηγόρος της- «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διασυρμού της».

Το ίδιο αίτημα υπέβαλε και η Α.Γ, η οποία έχει καταγγείλει την απόπειρα βιασμού της μέσα σε αυτοκίνητο.

Στο αίτημα των δύο φερόμενων θυμάτων του Πέτρου Φιλιππίδη, να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών, αντέτεινε δια των συνηγόρων του ο ίδιος, ενώ το δικαστήριο οδηγήθηκε σε ολιγόλεπτη διακοπή, εξαιτίας της έντονης αντιπαράθεσης που ξέσπασε μεταξύ των συνηγόρων του ηθοποιού και των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής.

Οι τόνοι ανέβηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όταν η συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού, Κική Μπακιρτζίδου, έλαβε το λόγο, για να δηλώσει ότι ο εντολέας της δεν συναινεί στο αίτημα των δύο από τις τρεις καταγγέλλουσες να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών.

«Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δεν μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο», είπε η συνήγορος πυροδοτώντας την άμεση αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

«Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή», απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των δυο θυμάτων, με το δικαστήριο να διακόπτει τη διαδικασία λόγω της έντονης αντιπαράθεσης που ακολούθησε.

Νωρίτερα, ο επίσης συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξε: «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππίδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Στο πλευρό του κατηγορουμένου η σύζυγος και ο γιος του

Λίγο πριν τις 9 το πρωί έφτασε και ο κατηγορούμενος ηθοποιός στα δικαστήρια, χωρίς να γίνει αντιληπτός, ενώ στο πλευρό του είναι και η σύζυγος και ο γιος του.

Ο κατηγορούμενος απουσίασε κατά την έναρξη της δίκης, επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε ζητήσει κατά την προηγούμενη δικάσιμο την διακοπή της δίκης, ώστε ο εντολέας του να παρασταθεί στο δικαστήριο και να δηλώσει την θέση του, έναντι όσων του καταλογίζονται στην δικογραφία. Ανέφερε μάλιστα ο συνήγορος, πως πρόθεση του ηθοποιού είναι να υποβάλει ερωτήσεις στις συναδέλφους του, που τον καταγγέλλουν.

Το δικαστήριο αν και, όπως τόνισε και η πρόεδρος και η Εισαγγελέας, δεν έλαβε από την πλευρά του κ. Φιλιππίδη κανένα πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του, αποδέχθηκε το αίτημα του κ. Δημητρακόπουλου, ορίζοντας τη σημερινή δικάσιμο ως αυτήν, κατά την οποία ο κατηγορούμενος θα βρεθεί ενώπιον των δικαστών, για να προβεί στην αρχική του τοποθέτηση έναντι των κατηγοριών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης