ΕΛΛΑΔΑ

Μεταμόσχευση μαλλιών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Πώς γίνεται η σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών και τι πρέπει να προσέξεις πριν πάρεις την τελική απόφαση.

Η τριχόπτωση είναι μια πάθηση που ταλαιπωρεί εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, η απώλεια μαλλιών επηρεάζει καταλυτικά και την ψυχολογία των ασθενών ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να μειώσει δραματικά την αυτοπεποίθηση οδηγώντας ακόμη και σε κατάθλιψη.

Σήμερα, η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί την πιο ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Ποια είναι όμως η πιο σύγχρονη τεχνική και τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι πριν πάρουν την τελική απόφαση.

Η Έλλη Παπαγγελή κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης μαλλιών με την τεχνική DHI Direct Hair Implantation

Μεταμόσχευση Μαλλιών DHI Direct Hair Implantation

Η τεχνική DHI Direct Hair Implantation αποτελεί την πιο σύγχρονη στον τομέα της αποκατάστασης μαλλιών και προσφέρει απόλυτη ασφάλεια και 100% φυσικά αποτελέσματα.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και εκτελείται με χρήση τοπικής αναισθησίας ενώ κατά τη διάρκεια της, ο ασθενής μπορεί να ακούσει μουσική, να παρακολουθήσει τηλεόραση αλλά και να απολαύσει ένα ελαφρύ γεύμα. Μάλιστα, την επόμενη ημέρα, μπορεί να επιστρέψει κανονικά στην εργασία και τις καθημερινές του δραστηριότητες, χωρίς κανένα πρόβλημα.

H μεταμόσχευση μαλλιών DHI είναι κατάλληλη για άνδρες και γυναίκες, εκτελείται μόνο από έμπειρους και πιστοποιημένους γιατρούς που έχουν εκπαιδευτεί στην London Hair Restoration Academy ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την μοναδική τεχνική που διδάσκεται σε ακαδημαϊκό επίπεδο από δημόσια Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Πώς γίνεται η Μεταμόσχευση Μαλλιών DHI

Η εμφάνιση της DHI Direct Hair Implantation έφερε την επανάσταση στον κόσμο της μεταμόσχευσης μαλλιών λόγω του DHI Implanter, ενός ειδικά σχεδιασμένου και πατενταρισμένου εργαλείου που δίνει στον γιατρό τη δυνατότητα να ελέγχει απόλυτα το βάθος, την κλίση και την κατεύθυνση στην οποία τοποθετούνται τα μοσχεύματα.

Η άμεση εμφύτευση των τριχοθυλακίων με το DHI Implanter – τρίχα προς τρίχα, απευθείας από τη δότρια στη λήπτρια περιοχή και χωρίς καμία επεξεργασία- εξασφαλίζει πως οι νέες τρίχες δεν πρόκειται να πέσουν ποτέ ενώ εγγυάται την απόλυτη φυσικότητα του τελικού αποτελέσματος.

Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας, η εξαγωγή των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή (το πίσω μέρος του κεφαλιού) πραγματοποιείται με τη χρήση εργαλείων punch, με διάμετρο ενός χιλιοστού ή και μικρότερης, που σε αντίθεση με τις υπόλοιπες τεχνικές δεν τραυματίζουν καθόλου τη δότρια περιοχή.

Στη συνέχεια, τα τριχοθυλάκια διατηρούνται χωρίς καμία επεξεργασία σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και σε ειδικό διάλυμα που ενισχύει την ανάπτυξή τους μετά την τοποθέτηση. Έτσι, εξαλείφεται κάθε πιθανός κίνδυνος τραυματισμού τους.

Στο τρίτο και τελικό στάδιο της Direct Hair Implantation, τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται ένα προς ένα, απευθείας στην περιοχή που υποφέρει από τριχόπτωση χωρίς προηγούμενη δημιουργία οπών ή σχισμών. Η εμφύτευση με το DHI Implanter εξασφαλίζει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα που δε μπορεί να ανιχνευθεί από τρίτους.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που δε θυμίζει σε τίποτα τις παραδοσιακές τεχνικές του παρελθόντος και που αναμφίβολα, μπορεί να βελτιώσει θεαματικά τόσο την εμφάνιση όσο και την ψυχολογία του ασθενή.

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Μαυρομουστακάκης, πριν και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική DHI Direct Hair Implantation

Τι πρέπει να προσέξεις πριν κάνεις μεταμόσχευση μαλλιών

Η τριχόπτωση μπορεί να εμφανιστεί σε μια πληθώρα διαφορετικών μοτίβων και εξαιτίας πολλών διαφορετικών αιτιών. Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να εξεταστούν όλοι οι παράγοντες που την επηρεάζουν, όπως η ψυχολογία, η διατροφή, η γενετική προδιάθεση και το περιβάλλον, προκειμένου να καθοριστεί το ιδανικό πλάνο θεραπείας για κάθε ασθενή. Άλλωστε, η σωστή και εις βάθος διάγνωση αποτελεί τη βάση για την επιτυχή και οριστική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Τώρα, η διάγνωση της τριχόπτωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί και online μέσω τηλεφώνου, WhatsApp, Viber ή Skype. Για να κλείσετε το δικό σας online ραντεβού με την Ιατρική Ομάδα της DHI, δείτε περισσότερα εδώ.

Εντυπωσιακό αποτέλεσμα μεταμόσχευσης μαλλιών με την προηγμένη τεχνική DHI Direct Hair Implantation

DHI, το αποτέλεσμα μετράει!

Το 1970, όταν ο Κωνσταντίνος Γιώτης ίδρυσε το DHI Global Medical Group, ο αριθμός των κέντρων που εξειδικεύονταν στην διάγνωση και θεραπεία της τριχόπτωσης και των παθήσεων του τριχωτού ήταν τόσο μικρός που θα μπορούσαν να μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Σήμερα, το DHI Global Medical Group αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στη Διάγνωση, Πρόληψη και Θεραπεία της τριχόπτωσης. Με 75 κέντρα σε όλο τον κόσμο και 52 χρόνια εμπειρίας, η DHI έχει βοηθήσει περισσότερους από 250.000 άνδρες και γυναίκες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την τριχόπτωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών και τις θεραπείες τριχόπτωσης, επικοινωνήστε απευθείας με τους ειδικούς της DHI.

DHI Αθήνας

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 30

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 92 11 630

Email: info@dhiglobal.com

Website: https://dhi.gr/

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης