ΕΛΛΑΔΑ

Ποια «κενά» στην ανάκριση για την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα διαπιστώνει ο δικηγόρος της

Ποια «κενά» στην ανάκριση για την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα διαπιστώνει ο δικηγόρος της
INTIME/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Φωτ. αρχείου)

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ανάκρισης στην πολύκροτη υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη, που προκάλεσε μαζικές πορείες διαμαρτυρίας στο ενδεχόμενο συγκάλυψης και ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης προς την 24χρονη Γεωργία Μπίκα που κατάγγειλε τον βιασμό της τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, κατονομάζοντας τρεις άνδρες ως δράστες.

Όπως εξηγεί στο CNN Greece δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας, ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται πλέον στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα, καθώς η ανάκριση έχει επίσημα περατωθεί. Η 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε την έρευνά της, σύμφωνα με την οποία υπάρχει μόνο ένας κατηγορούμενος για βιασμό. Πρόκειται για έναν 27χρονο σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του.

Η υπεράσπιση της 24χρονης Γεωργίας αιτήθηκε σειρά πράξεων κατά τη διάρκεια της ανάκρισης προκειμένου να στοιχειοθετηθεί ο ομαδικός βιασμός. Σύμφωνα με τον κ. Ζιώγα, ζητήθηκε και δεν υλοποιήθηκε η λήψη γενετικού υλικού από ακόμη δύο άνδρες που κατονόμασε η Γεωργία, που οι ίδιοι δηλώνουν ότι πήραν την 24χρονη από το ασανσέρ του πολυτελούς ξενοδοχείου. Ένας εκ των δύο είναι δίδυμος αδερφός του 27χρονου κατηγορούμενου.

Επίσης ζητήθηκε -και πρακτικά απορρίφθηκε- η άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που έχει κατονομάσει η 24χρονη δεδομένου, όπως αναφέρει ο κ. Ζιώγας, ότι το ξενοδοχείο αδυνατεί να παρέχει στη διαδικασία το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για τις επίμαχες ώρες. Μάλιστα για το ζήτημα αυτό, η νομική υπεράσπιση έχει προσφύγει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αναμένεται απάντηση έως τις 16 Μαρτίου.

Ζητήθηκε -και πρακτικά απορρίφθηκε- το αίτημα για τοξικολογική εξέταση από το τριχωτό της κεφαλής της 24χρονης προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο ανιχνεύεται η ναρκωτική ουσία που η Γεωργία εικάζει ότι της χορηγήθηκε μέσω αλκοόλ.

«Δεν έγιναν εμπρόθεσμα οι εξετάσεις ούρων και αίματος εντός 12ώρου, ώστε να μπορεί να εντοπιστεί η ναρκωτική ουσία» λέει ο κ. Ζιώγας. Όπως εκτιμά, η κατάθεση του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ κ. Ράικου, ο οποίος παρέλαβε το βιολογικό δείγμα προς τοξικολογική ανάλυση από το τμήμα ασφάλειας του Λευκού Πύργου, έπεισε την ανακρίτρια ότι δεν υπάρχει απώλεια μνήμης της Γεωργίας.

«Το δίκαιο ψάχνουμε να βρούμε και νομίζω ότι θα το βρούμε. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν έντιμοι δικαστές και θα βρούμε το δίκιο μας» υπογραμμίζει ο συνήγορος υπεράσπισης.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα διαβιβάσει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την πρότασή του και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο ακροατήριο ή θα τεθεί στο αρχείο.